Tsjechische kaas
Type Scamorza
Net als Scamorza ook gerookt te kopen
De Knollenkeuken maar weer eens
Lachen gieren brullen
Een onuitputtelijke bron van culinaire onnozelheid
De onderstaande selectie werd in minder dan twee maanden uitgespoten
Daarvoor moet je enorm je best doen
Net als die Otto Kleynejan, om zoveel onzin in één boek bij mekaar te krijgen...
"Weleens zelf artisjokken gekookt en de harten eruit gepeuterd? Duurt twee uur."
Ja, als je een culinaire mongool bent wel ja
Ik vermoed dat dit culinaire veenlijk (Oltmuis) het over Cœur d'artichauts heeft, en dan nog is het gekwaak
Van dezelfde culinaire aapmens een recept voor raapsteeltjespesto
God Gristus...
Das war einmal...
Nou ja, als je in Venlo woont kan je ze nog steeds kopen bij de Zwei Brüder
"Omdat ik geen pompoen had gebruikte ik spinazie"
Dat is van die Chinees, die enorme lulpraat over de Chinese en de Indonesische keuken heeft altijd
"Omdat ik niet kon poepen ging ik maar fluiten"...
Dezelfde trut over restaurant Garuda, waar ik laatst uitstekend at, en waar die doos zelfs nog nooit door de raam heeft gekeken
"Rijsttafel Vishnoe", als je dat leest dan weet je al dat je niet eens hoeft op te zoeken of het wel klopt en dat het onganse lulkoek is
Daging smoor: Smoor daging ja
"in het Bahasa Indonesia is er geen meervoud voor sambalan"
Nee, "sambalans" is dan ook een koloniaal woord, een Indo woord
En er kán helemaal geen meervoud van bestaan want het is geen zelfstandig naamwoord
Makan: eten; makanan: voedsel ("voedsels")
Sambal: sambal goreng-achtig gerecht; sambalan: wát voor sambal goreng-achtige gerechten
(Uhh, als je geen ruk verstand hebt van de Indonesische taal, kan je dan niet beter je mond erover houden?)
Sambal goreng met prei en ui maakt de vagoterische truus
"afgeleid van een recept van good old Beb Vuyk"
Máákte ze Godverdomme maar wat uit dat prachtige boek...
En daar hebben we de kwaakstraal Huivers weer
"riep ik toen we in onze 4WD het smalle bergpaadje afstortten" (vanuit "ons Franse landgoed")
Die Gluipers ging trouwens zwaar op de culi toer
Barbecue saus van ketchup, mosterd, azijn, water, suiker, Worcestershire, Tabasco en komijn
Die unieke combi mag Godverdomme wel op de voorpagina!
En het zijn allemaal van die elkaars onwetendheid nalullende zakkewassers ook
Schrijft de ene dat Spaans paprikapoeder altijd gerookt is en altijd pikant, schrijven een halve eeuw lang al die minkukels dat na
"1 volle eetlepel currypasta"
Maar daar heb je 10 soorten van, allemaal totaal verschillend...
Die Sluipers weer
Eggs Enrique
Blabla
Tuna melt
Recept klopt van geen kanten
Kappertjes, het idee...
En zonder mosterd...
Purple noodles met chili pickles
Van paarse mais en paars graan
Sinds kort heb je ook paarse rijst
Allemaal erg gezond, dus die Rans Kroes die zal wel weer beginnen te boeren
Aha! Daar is Otto Kleynejan!
"testosterotto"noemt ie zich, de schikbarende apelul
"Mijn leven is al gevaarlijk zat door af en toe een nieuw recept te proberen"
Ik geloof het direct, en ook dat je met een Kleyne Jan extra veel testostero nodig hebt...
"Ik maakte bataatpuree met komkommer"
Je zal d'r Godverdomme maar moeten gaan eten...
En die Oltmuis maar blijven lullen over d'r kippen...
Tallina Paardehoed nu
"Flensjes zijn heel dunne pannenkoekjes"
Kijk, als je zelf een culinaire minus nul bent, dan denk je natuurlijk dat de rest nóg stommer is...
Die mislukte Chinees schreef twee keer over Zwarte boontjes
Zie dat spul hier (alle links hier in een nieuw venster) (uhh, Shaohsing ja, niet Shaoxing), gruwelijk lekker spul
De eerste keer moest je 12 eetlepels nemen, wat genoeg is voor richting 50 porties, maar het was voor 2 personen
Beide keren werd niet gezegd dat je die boontjes altijd moet afspoelen voor je er wat dan ook mee doet
Dat ze ook bekend zijn als Taotjo, gelul
"in warm water laten weken", gelul
Oestersaus toevoegen en dan spitskool wokken
Zeg maar Water toevoegen en dan de eieren erin bakken...
En dan ook nog moeten kwaken dat zwarte ("echte") bonen uit Mexico komen
Kunnen ze bij de Volkskrant dat mens nou niet gewoon het riool in stampen of zo?
Deed een proefje
Droogde ze
Die rood werden voor ze droog waren potje 1
Die groen bleven potje 3
Ertussenin (gele vlekken) potje 2
Gaan we vergelijken
Bradosoep van die nieuwe, Klootweg of zo'n soort naam (dit even uit het hoofd)
Recept was 100% nagepend van het Franse of Spaanse basisrecept voor de bereiding van gedroogde haring
Zijn tekst over brado was overgepend uit Wiki, maar wel met een grove fout natuurlijk, wat dacht je
Dat een brado simpelweg een opengeklapte spekbokking zonder kop is...
Nooit van ze leven een spekbokkingfilet gezien...
Maar natuurlijk wel om het hardste kwaken in de krant, helemaal klaarkomend van de se voir imprimé geilheid
Otto Kleyneaap raadt aan om bij Vitello tonnato geen olijfolie te gebruiken
Otto Kleyneaap is een culinaire drol
Schuivers nog eens
Dat de Goede Vissers "blij zijn met alles wat ze opvissen", niks bijvangst dus
Goh, ook ondermaats dus...
Die Paardehoed nog eens
Broccolitaart
Dit is echt de vrome culinaire sufheid zelve
Vrij Nederland 1980, Libelle 1985
Sbriciolona San Imignano
Nog eens Kleynescheet
Die koopt verse doperwten die uit Duitsland ingevoerd zijn
Weet je wat ik voor verse doperwten eet? Die 10 minuten eerder geoogst zijn
Alles wat langer geleden geoogst is smaakt naar strokarton (behalve als je een dubbel kunstgebit hebt)
Snuivers weer
"Nu weten we dus hoe Mark Rothko zijn eieren at"
Kwaakkwaak
Dat is gewoon Egg in a hole
"duck carnitas is draadjesvlees van eend", gelul
"mole is een vreselijk bewerkelijk gerecht"
Ja, als je nog geen ei kan koken...
Tot slot die Marie Louise Schuttert
Die voegt melk toe aan het Pommes duchesse deeg
En dat is nou precies wat je níet moet doen!
Geen boter en geen melk!
Eigeel!
Suffe doos
En! Kijk nou eens omhoog tot aan het begin!
Al dat gelul is binnen twee maanden de krant ingekakt...
Zoiets kan alleen in Nederland...
Superkleine (bijvangst!) gerookte sprot uit Letland
Die opmerking van mij, dat ik voor mijn 3.000+ bezoekers per dag die beschuldigingen aan Koopjedeal wekelijks zou herhalen heeft wel geholpen!
Ik heb mijn voucher van Fletcher hotels keurig gekregen
Wel na veel gelieg en gedraai van Koopjedeal en Fletcher Hotels natuurlijk
Dat ze geen emailadres controle (twee maal invullen) doen om een en ander publieksvriendelijker te maken
Publieksvriendelijker!
Ik herhaal nog even: als je je emailadres verkeerd invoert dan ben je je geld kwijt en wordt er op berichten ook niet meer gereageerd
Er wordt dan "publieksvriendelijk niet meer gereageerd" Woehahahahahahaha!
Is dat flessentrekkerij of is dat geen flessentrekkerij, van een van de grootste spelers op de Nederlandse webmarkt? Geen email controle doen maar wel de poen houden als het @dres niet klopt?
"We doen wel controle. We controleren of er een apenstaartje in staat en of de extensie (.nl of zo) geldig is."
Met andere woorden: we controleren niet of er schrijffouten in staan want dan kunnen we de poen in onze zak steken zonder te hoeven leveren.
Cool Blue hanteert dezelfde tactiek trouwens
En niet alleen dat
Betaal je, wordt het geld afgeschreven, en een uur later krijg je een mailtje "De bestelling is nog niet afgerond want de betaling is nog niet ontvangen"
Wat een oplichters allemaal...
(Het schijnt dat die directeur van Cool Blue steeds ijsblokjes in zijn reet moet stoppen om onder controle te blijven...)
De San Fermines zie hier
Nooit gezien: een stier die er in zijn eentje naar voren vandoor gaat
Morgen weer recepten, overmorgen een extravalsenichterige Yvet Retteketet post!
Tempeh kering
Heerlijk met idem aardappel en zoetzure saus