Fantastisch tournedos bakken
Kleine pannetjes waar ze precies in passen
Kosten geen ruk
Flageolets
Met tournedos en paprika
Flageolets smaken fantastisch bij lam, maar ook prima bij bief hoor
Wel altijd met flink mooie jus!
Boter, ui, knof, grove zwarte peper...
Groene paprika...
Witte ietsje zoete wijn, snel inkoken
Corrigeer de smaak met zeezout
Die bief bakken
Ondanks het gekwaak van Kleynejan (die heeft een dubbel kunstgebit dus die moet letterlijk en figuurlijk zijn bek houwe): een kant snel dichtschroeien, andere kant, zijkanten (zie volgende foto),
en dan garen ene kant andere kant op laag vuur
Blik flageolets warmen in de jus
P/z
Dit was meer dan een maand gerijpte pure Aubrac
Niet met Charolais gekruist dus
(Daar hep die Huivers zelfs nog nooit van gehoord...)
(Die zit nou met rooie oortjes te Googelen...)
Zwarte boontjes
Met gefrituurd ei en met roze ui
Volgens een van die Volkskrant trutten heb je zwarte boontjes alleen in Zuid-Amerika
Je bent een culinair veenlijk of je bent het niet
Wat er allemaal voor kwaliteiten aan die roze ui (AH) worden toegekend: vergeet het want het is allemaal flauwekul
Lees het gekwaak hier (alle links hier in een nieuw venster)
Olijfolie, fors roze ui, knof, grove zwarte peper...
Kippenbouillon...
Inkoken
Op smaak met Oxo of zo
Blik zwarte boontjes erin opwarmen
Ei in pollepel breken (Zuid-Nederlandse pollepel; metaal en groot) en in de frituur laten zakken
Velderwten
Met Abondance en rode paprika
In sommige klassieke bonengerechten moet je de gebruikelijke bonen door velderwten, jonge kapucijners, veldertjes vervangen
Chili con carne!
Dat eet je dan nooit meer met chilibonen...
Olijfolie, ui, knof, grove witte peper (witte altijd Muntok, zwarte altijd Lampung)(behalve als je met speciale zwarte pepers gaat experimenteren natuurlijk)
Rode paprika...
Witte wijn en Oxo...
Snel inkoken en van het vuur weg
Ovenschotel invetten
Uitgelekt potje veldertjes door de paprika
In de schaal
Abondance erover raspen (of Beaufort)
Oven
Moth
Met koolvis en broccoli
Moth zie hier; de kleinste bonensoort ter wereld, maar lekker!
Gewoon koolvis, want ik wilde goed kunnen proeven hoe Bengaals en die kanten uit vis gebakken in mosterdolie smaakt
Nou, erg lekker dus
Het is net als ei of bief in geitenboter bakken: je proeft geen mosterd of geit, maar wel een erg mooie fijne smaak
Zonnebloemolie, ui, knof, rawit...
Vrij klein gesneden broccoliroosjes (in dit gerecht de steel niet gebruiken; in de vriezer)..
Kruiden met Red thyme (ik bedoel het kruidenmengsel)(of anders maar za'atar)
Witte Chinese wijn (druivenwijn, geen rijstwijn; Chee Foo)...
Proef op zout (gebruik Light soy)
Een werkelijk enorm lekkere manier om broccoli te maken
Geweekte gekookte moth erdoor
Bak de vis -dus- in mosterdolie
Tuinbonen
Met gedroogde cantharellen en Panir
De tuinbonen kookte ik met de in sepjes gesneden peulen
Kooktijd even lang
Smaakt uitstekend
Week de paddo's, afgieten, vocht bewaren na zeven door een paardeharen zeef
Bonen doppen en de mooie peulen zonder kop kontje bewaren
Peulen dus in sepjes en de handel koken met een blokje kip
Olijfolie, ui, knof, gedroogd gekneusd rood pepertje...
Paddo's...
Weekvocht en proeven op p/z
Tuinbonen erbij als de paddo's gaar zijn
Panir erdoor brokkelen
Tot zover voor vandaag
Vandaag was dat vanuit het land van de spoelstopknop, de woonwerkfiets, de Volkskrant en het land waar de boemel Sprinter heet
("Ken u effe voorove ga staan en u broek late zakke?")
O ja!
Ik schreef P vanavond
Abide with me!
Retteketet komt echt aan de beurt!
Zie hier
Schitterend, die getormenteerde kop rechts!
En die gelatenheid links!
(Kompernogwatvan?)
(Broekbaard en Vreugdeloos?)