woensdag 26 april 2017

Een restaurant



Wat inkopen bij de Zwei Brüder

Deze Letse gerookte sprot is werkelijk weergaloos lekker
Super klein
(Grote gerookte sprot in Nederland op de markt:
Niet te vreten)


Ik ben zeer regelmatig enkele dagen in Venlo, en dan ga ik steeds bij een ander restaurant eten. Dat kan prima: je struikelt er over de restaurants, bistro's en brasserieën
En nou was ik bij Enfin

Discussie over wijn, en verdomd: ze hebben er verstand van!
Zie ook de wijnkaart hier (alle links hier in een nieuw venster)
Een manco: er staat geen Médoc op

(Je kan doorklikken naar de menukaart, en daar staan wat fouten op, maar daar hebben we het nu niet over)

Maar goed
Amuse: iets van kabeljauw, terwijl ik rode wijn zit te drinken
Iets van aardappel in een eierdop, doemenelol...
En geen gedoe met 12 ingrediënten, en die vis was ook nog ijskoud



Heerlijk!
Ook de uienvariant is heerlijk


Rode wijn
De eerste was Tempranillo; mooi fris
De tweede Sicilië, mooi vol

En ik kreeg pas boter en brood toen het hoofdgerecht werd geserveerd
(Ik had geen voorgerecht, maar toch)(Vroeger was ie katholiek / Een pijler van bedrog, / Nu is ie niet meer katholiek / maar toch maar toch maar toch; luister hier)
(Een botermesje had ik al wel...)
Guernsey boter; mooi, maar Isigny is beter

Rare zoetige minibroodjes, een wit, een mais of pompoen of zoiets
Een tomaat?
Doe normaal...
Alhoewel die tomaat? qua smaak redelijk was, maar net als de rest erg klef

Anjouduif met ganzenleverkrullen
Godverdomme: de duif 100% perfect!!
Ook de poten!
Die moeten apart gegaard, gestoofd worden, maar die waren (desondanks zou je haast zeggen) nog prachtig met beet!
Perfect!



Kijk, dat kan ik natuurlijk ook zelf maken
Ik hép het zelfs al eens gemaakt
Wat zeg ik? Eens? Meerdere keren
Maar iets anders is dat je wil proeven hoe "men daarginds" vindt dat het moet smaken
Ik zag de kappertjes op het etiket
Dat stemt tot vertrouwen


Waar kom je zoiets ooit tegen? (Ik heb het nou weer over die duif, ja; wel opletten)
Ik hoor het graag
Niet "erg goed" of zo, nee: 100% perfect ja

En dan heb ik het nog niet eens over die uitstekende ganzenleverkrullen, of over de perfecte combinatie met die duif, maar ja, dat wisten we al

Een opmerking: hier had ik eendenlever gekozen
Iets meer body in de smaak; dat moet bij die duif wel fijn maar niet superfijn
Maar wie ben ik...

En: zo'n kleingesneden duif koelt wel snel af op een onverwarmd bord jongens...

Friet prima

O, en wat minder tingeltangel aan de muur graag, spreken we dat af?



Dat kocht ik in het Limburgs Museum

bompa kos good tummere
heer maakde altied get
heer had 'ne hamer en 'n zeeg
dao wèrkde heer dan mèt