In de patisserie waar ik boven woon
Enkele dagen gereisd, elke dag "alle" kranten gekocht, culinaire zaken erin ter sprake gebracht
Zie de eerste twee afleveringen op de 16e en de 18e
Algemeen Dagblad
Hummus zonder tahin
"een simpeler versie met pijnboompitjes, Balila"
Eigenlijk hetzelfde maar dan met die "pijnboompitjes" ipv sesam, waarmee je trouwens enkel garneert
Nou ja, wat Janny (daar heb je die kop weer) niet weet dat is dat er door Balila altijd water gaat, en altijd peterselie erover
NRC
Avocadosoep met salade
Dat je tegenwoordig in de supermarkt in elk seizoen goed rijpe avocado's kunt krijgen
Krijgen? Kopen, ja
"750 ml. groentebouillon voor de groentebouillon"
Groentnbouillon voor avocadosoep, met flink wortel gemaakt, bah!
O ja, en met ook "stelen welriekende ganzenvoet"; ik zou zeggen zet die dan ook op de ingrediëntenlijst
De Limburger
Weer dat Giphartverhaal van een paar dagen geleden
Telegraaf
Kipfilets door met p/z stijfgeslagen eiwit halen en grillen in de oven
Een fraaie meringue
Telegraaf
Omelet met sjalottensaus
Sjalot, rode wijn, inkoken, boterklontjes erdoor kloppen, melk, p/z
Spekjes baken, uit de pan, boter, omelet, vullen met die spekjes
Die saus erbij
Trouw
Koolraap met Goudse kaas
Bah
AD
Brie-aardappeltortilla
Wat een flauwekul allemaal
Tortilla van geraspte aardappelen die niet gedraaid wordt (dat kan Janny niet) maar afgebakken onder de gril
Die Brie gaat er doorheen...
Parool
Jonas Fluit
"In mijn Franse dorp...", de aanstellerige doos
"Mij is al vaker opgevallen dat bloggers die zich specialiseren meestal meer toevoegen aan de wereld dan bloggers die beschrijven wat er die dag op hun pad komt"
Voorwaar een wijsheid van peilloze diepte...
"Zoetwatervis zoals snoek waarvan ik al jaren denk dat we die niet meer zouden moeten eten", de kwaakstraal
Ooit een snoek in de verkoop gezien?
Dat karper een ingrediënt is wat hier minder voor de hand ligt
Ligt op elke markt hoor
Brilletje kopen
NRC
Sam de Voogt
Sam de Zeur
Dat er een restaurant is waar ze zonder elektriciteit werken en dat die nou een kookboek hebben uitgebracht waarin de rcepten zijn aangepast voor keukens mét elektriciteit
Dat is echt nieuws waarvan je broek afzakt...
Gepofte bietjes
Die kwam ik deze week al drie keer eerder tegen
Altijd, al die culikwakers, altijd overschrijven, nooit eens iets zelf verzinnen...
Fraaie gelei-torentjes