donderdag 20 april 2017

De krant gaat culinair (3)



In de patisserie waar ik boven woon



Enkele dagen gereisd, elke dag "alle" kranten gekocht, culinaire zaken erin ter sprake gebracht

Zie de eerste twee afleveringen op de 16e en de 18e



Algemeen Dagblad

Hummus zonder tahin

"een simpeler versie met pijnboompitjes, Balila"

Eigenlijk hetzelfde maar dan met die "pijnboompitjes" ipv sesam, waarmee je trouwens enkel garneert

Nou ja, wat Janny (daar heb je die kop weer) niet weet dat is dat er door Balila altijd water gaat, en altijd peterselie erover




NRC

Avocadosoep met salade

Dat je tegenwoordig in de supermarkt in elk seizoen goed rijpe avocado's kunt krijgen
Krijgen? Kopen, ja

"750 ml. groentebouillon voor de groentebouillon"

Groentnbouillon voor avocadosoep, met flink wortel gemaakt, bah!

O ja, en met ook "stelen welriekende ganzenvoet"; ik zou zeggen zet die dan ook op de ingrediëntenlijst


De Limburger

Weer dat Giphartverhaal van een paar dagen geleden


Telegraaf

Kipfilets door met p/z stijfgeslagen eiwit halen en grillen in de oven



Een fraaie meringue


Telegraaf

Omelet met sjalottensaus

Sjalot, rode wijn, inkoken, boterklontjes erdoor kloppen, melk, p/z
Spekjes baken, uit de pan, boter, omelet, vullen met die spekjes
Die saus erbij


Trouw

Koolraap met Goudse kaas

Bah


AD

Brie-aardappeltortilla

Wat een flauwekul allemaal

Tortilla van geraspte aardappelen die niet gedraaid wordt (dat kan Janny niet) maar afgebakken onder de gril

Die Brie gaat er doorheen...



Parool

Jonas Fluit

"In mijn Franse dorp...", de aanstellerige doos

"Mij is al vaker opgevallen dat bloggers die zich specialiseren meestal meer toevoegen aan de wereld dan bloggers die beschrijven wat er die dag op hun pad komt"
Voorwaar een wijsheid van peilloze diepte...

"Zoetwatervis zoals snoek waarvan ik al jaren denk dat we die niet meer zouden moeten eten", de kwaakstraal
Ooit een snoek in de verkoop gezien?

Dat karper een ingrediënt is wat hier minder voor de hand ligt
Ligt op elke markt hoor
Brilletje kopen


NRC

Sam de Voogt

Sam de Zeur

Dat er een restaurant is waar ze zonder elektriciteit werken en dat die nou een kookboek hebben uitgebracht waarin de rcepten zijn aangepast voor keukens mét elektriciteit
Dat is echt nieuws waarvan je broek afzakt...

Gepofte bietjes
Die kwam ik deze week al drie keer eerder tegen


Altijd, al die culikwakers, altijd overschrijven, nooit eens iets zelf verzinnen...



Fraaie gelei-torentjes