Filosoof!
Heerlijk!
Heerlijk!
Maar het recept kan je overal vinden...
Veel uien!
Perupa aardappelen, Patatas importancia...
Perupa aardappelen
met bief, en met broccoli met ansjovismayonaise
Als je op perupa zoekt dan vindt je van die truffelaardappelen, maar dat is het niet
Ze zijn rood of paars, en van binnen egaal rood of paars
Mooie fijne smaak, en die paarse wat sterker
Maak ansjovismayonaise, en dat is dunne mayonaise (zie het bericht gisteren)
Prak drie ansjovisfilets uit pekel en blend het (maar prak dus toch eerst) met een ei (+ wit dus) en redelijk wat citroensap
Maak er met olijfolie dunne mayo van
Breng op smaak met Worcestershire, wat peper en Dijon mosterd (en eventueel zelfs wat zout)
Kook die aardappelen half gaar, snij in grove stukken en bak in geitenboter waarin je eerst sjalot en knof hebt uitgebakken
P/z
Broccoliroosjes stomen
Bief bakken in geitenboter
Die mayo hoort bij de broccoli maar smaakt ook uitstekend bij de rest
Dit is van AH
Die "gewone" aardappelen zijn dus heel gewoon
Die langwerpige dat zijn Rattes en die smaakten -terecht- naar bestrijdingsmiddelen
Die andere waren prima
Patatas importancia
met Poulet à la toulousaine
(Kleynst zou Toulousaine schrijven)
Bak chipolataworstjes en snij in stukjes
Pel fors knoflooktenen en snij in tweeën
Vet een ovenschotel in
Leg er drumsticks in (je hoort ze eigenlijk te vullen met de rest van de ingrediënten maar zo smaakt het beter), deel van de knof (door olijfolie gehaald), zwarte ontpitte olijven (droge soort), die worstjes, z/p en Crème fraiche erover waar je wat witte wijn doorheen hebt gewerkt
Oven
Week saffraan in witte wijn
Schil aardappelen, schijven van 1 centimeter, paneer met bloem en ei met z/p erdoor en bak goudgeel in olijfolie
Uit de pan
Flink zoete ui in die aangevulde olijfolie, weer van die halve knoffen, peterselie...
Die saffraanwijn erbij en wat bouillon
Stoof er de aardappel in gaar
Flambeer de kipschotel met Armagnac
Gekookte aardappelen
Verdomd
Met zalm en kerriezuurkool
Je kan kerriezuurkool prima zelf maken, maar ik wilde eerst proeven hoe het "hoort te smaken" want ik at het nooit
Kippenvet, ui, knof, gedroogd gekneusd pepertje...
Zuurkool erbij en met twee vorken uit mekaar trekken
Uit de pan
De pan schoon, de bodem met speklappen zonder zwoerd bedekken
Zuurkool, witte wijn en kippenbouillon, wat extra kerrie en een paar uurtjes heel zachtjes...
Aardappelblokken gaar koken maar niet té
Bak de zalm in boter
Friet!
Eindelijk...
met Escalope de veau Cordon Bleu en doppers
Friet voorbakken
De escalopes nooit hameren, dat doen barbaren die in de krant schrijven en die bij de VPRO door een hoepel moeten springen (voorwaar een komisch tafereel!)
Met een deegroller de vezels kraken; met een professionele deegroller en enorm hard drukken (geen scheten laten, Broekbaard!)
P/z, bedekken met Bayonne of Ardenner ham, bedekken met een plak Gruyère, weer ham, oprollen en opbinden
Sjalot en knof bakken
In die pan de gepaneerde escalopes bakken
Friet afbakken
Escalopes uit de pan en de inhoud daarvan versauzen
Een aardappelomelet maar geen tortilla
Nepal
Met tomaat
Aardappelblokjes 3/4 gaar koken, afgieten, koudspoelen
Pindaolie met wat mosterdolie, ui, knof, lombok...
Koel
Ei opkloppen met melk en rijstebloem (3 op 2 op 1)
Blokjes stevige tomaat erdoor
Aardappelen erdoor en zachte Indiase kerrie (of Kerrie Djawa) en die ui etc.
Bak de omelet in Ghee
(Dat zwarte dat is rode ui...)
Die Huivers schreef vandaag dat een van zijn culinaire hoogtepunten deze week gekookte uien van Retteketet waren geweest
Ach, een kinderhand...
Ik ben De Geschiedenis van Saïdjah en Adinda aan het herschrijven voor kinderen.
Ik las "Hij ging voorbij Pesing, waar eens Havelaar woonde, lang geleden, maar dit wist Saïdjah niet"
Dezelfde stijlfiguur gebruikt Cela
"Hoe is uw familienaam?"
-"Cela."
"Dan komt u uit Galicië. Bent u familie van de schrijver?"
-"Ja, een achternicht."
(Wat ben ik toch belezen...)
Uhh, dat vergat ik nog: alles was weer overheerlijk!
Maar dat dachten jullie al!