Het Grote Frietboek
Dat gaat over friet, verdomd.
Patates frites, patat friet, patat...
€ 1,50 op Marktplaats, nieuw exemplaar, 160 bladzijden.
Nou is dat natuurlijk geen kookboek, alhoewel er weer ideeën in staan over hoe nóg betere friet te maken.
Dat laatste kan ook worden overdreven.
Koken, koeling, eerste bakking, koeling, tweede bakking, koeling, derde bakking.
Flikker op!
Wat viel op?
Niet veel, ondanks dat het toch een aardig boekje is.
Fish and chips met gepureerde capucijners.
"Als knipoog naar captain's Dinner".
Maar dan toch wel met piccalilly?!
Dit besprak ik laatst.
En ben ik trouwens nog steeds aan het bespreken want het is nogal dik.
En interessant...
En interessant...
Wat gaan we maken?
Interessant dat zowat iedereen die zegt er verstand van te hebben frituurt in arachide-olie. Pinda-olie. (Ook in het volgende boek!)
Nou ja, paardevet is natuurlijk de top maar dat kan je niet maken.
Dit gaan we proberen: voorbakken op 130 ipv 150, volledig afkoelen (maar dan wel uitgespreid want anders garen ze door! zou ik zeggen), bakken 190.
Papatas bravas. Na jaaaaren weer eens.
Zie hier (alle links hier in een nieuw venster) en recept hier.
Recepten met óók mayo zijn Costa Brava dronken snolletjes shit.
Kill It and Grill It
By Ted & Shemane Nugent.
Ted Nugent zie hier en (Nederlandse Nugent site) hier. En zijn eigen site hier.
Hij heeft het in dat boek de hele tijd over Aerosmith en over Grateful Dead...
Wild. Echt wild. Van beer tot eekhoorn.
Met het geweer of met pijl en boog.
Dit besprak ik eergisteren of zo.
Toch een standaardwerk, ondanks die lullige binding.
Wat viel er op?
Dat een "roast" iets kan zijn wat een uur of zeven heeft staan sudderen.
Rare ingrediënten
* 1 envelope Lipton onion soup mix. Zie hier.
* Garlic salt. Ik begrijp wat het is, maar hoe maak je dat? Wel, kijk hier.
* Allegro Game Tame Marinade. Zie hier.
* Lingonberries. O wacht, veenbessen.
* A 1 sauce. Snelwegsaus? Maar nee. Zie hier.
* Accent seasoning. Zie hier.
* Garlic-peppered apple cider vinegar. Huhh?
* Boston lettuce. Botersla zeg maar.
* Velveeta cheese. Zie hier en hier. Soort fabrieks Cheddar lijkt me. Processed cheese iig, "harde smeerkaas".
Dat besprak ik een tijd geleden.
Leuk historisch werkje.
(Werkje? Dikke pil!)
Recepten
* Marinade voor Pekari, ook te gebruiken voor wild zwijn
Veel tomatensaus, bruine suiker, azijn, knof, stukjes ui, ananassap, citroensap, cactusvrucht sap (die rode dingen met die gemene borsteltjes erop).
* Coca Cola stew. Stoof hert met cola, aardappelen en wortels, ui, zoete chutney, water en z/p.
Beesten
Pekari dus; zie hier.
Afgezien van diverse hertensoorten (elk, caribou) ook eland.
Buffel. Met morilles...
Zwarte beer. BBQ...
Eekhoorn. In paddosoep uit blik, en met rijst, ui, knof en selderij.
Besprak ik ook eergisteren of zo.
Fantastisch boekje.
Varia
Interview met Ted Nugent over wapens hier.
Uitbarsting hier.
Stranglehold hier.
Cat Scratch Fever hier.
(En Aerosmith hier.)
(En Grateful dead hier.)
Ook weer meer historisch dan kookboek.
En trouwens, waar ken je die foie gras krijgen?
("Nergens. Die moet je kopen")
("Nergens. Die moet je kopen")
Greatful dead hierboven: dat was Little Red Rooster.
Howlin' Wolf hier. (Geen video)
Big Mama Thornton hier. (Geen video)
Stones 1964 hier.
2013, 50 jaar later, hier. Wat een ouwe lullen afgang...
Richards (leeft die nog?) en Cotton hier.
Dat besprak ik een tijdje geleden.