Vinkenlap, bavette.
60 cm. vlees, 1,3 Kg.
Nu
8 uur, griep zowat weg (niks pillen; warm en niks kleren wisselen of zo; waar het stinkt is het warm), 8 uur dus, en koken zowat klaar, en werk al helemaal. Kijk. Dat bedoel ik.
Uhh, wel al een hele fles wijn onvindbaar zeg maar, ik maar zoeken ("Een huis waar niemand woont / En ik maar roepen en kloppen", d'Andrade), maar dat hoort erbij.
Vinkenlap, Bavette
Ik heb zeker een half uurtje op die lap gewerkt om er het onderstaande resultaat uit te peuren.
Dan begrijp je waarom je het in zeg Frankrijk wel en in Nederland niet kan kopen. Teveel werk voor te dure en niet opschietende personeelsleden hier. Niet "te weinig vraag", want dat geldt alleen als het verkrijgbaar is.
(Uhh, in Nederland wordt dat zielige personeel gesteund door de vakbond; in Frankrijk tot werken geschopt door het gilde waarvan je verplicht lid bent. En klachten? Niks rechtbank. Het gilde.)
Ik hield van 13 ons 9 ons over (maar dan moet je wel goed de tijd nemen; niet ritsrats werken). Incluis een ons lappies voor het een of ander; bouillon of zo.
Prachtig vlees. Zeker niet grof van draad, op een klein middenstukje na (maar geen probleem want dat valt weg tegen de zijkanten van de uiteindelijke resultaten).
Gisteren
en de dagen ervoor.
Grote bak opgeleukte bruine bonensoep.
Opgeleukt met ui, knof, lombok, laurier, komijn, gember...
Blik van Struik. En dat was de laatste keer. Bremzout. Prima van smaak en inhoud, maar super zout, bah.
Maar goed. Dat zout kwam nu wel van pas ivm snot-vochtverlies, en daarnaast, want ik deed er -echt forsch- lombok in, leidde dat hot weer tot ontsnotting. Een vicieuze cirkel. Of was het viscose?
Allemaal mail
Schmidt Zeevis.
Wat dacht u van een heerlijk smulpakket, om samen van te genieten met Valentijnsdag?
Het pakket is gevuld met heerlijke lekkernijen:
- 100 gram Hollandse garnalen
- 100 gram gerookte aalfilet
- 100 gram gerookte Schotse wilde zalm
- 100 gram peppadews
- 100 gram Italiaanse tonijnsalade
- 100 gram garnalen French garden
- 100 gram salade makreel du chef
- 1 ambachtelijk stokbrood van Menno
- 1 bakje cocktailsaus
Samen voor € 29,50.
Ik weet niet of ik bij Valentijn nou meteen aan vis denk. En trouwens wie is Menno?
Foodlog hier (alle links hier in een nieuw venster).
Die regenwormen, dat stond twee, of was het drie, weken geleden al in de krant.
En "Culinair ontdekt: Vissticks!" godsammekrake... Ik heb al 500 keer geschreven dat het goedkoop, gezond en noem maar op is. (Met gember!)
AH pronkte met Soma Roggebrood op de website.
Nergens te vinden, dus ik vraag waar of ik dat in Groningen stad of omgeving kan kopen. Let op de grammatica.
De voor u dichtstbijzijnde winkel waar het Soma roggebrood te verkrijgen is zijn:
* Soma Limburgs roggebrood
Hoofdstraat 135 in Grootegast, telefoon (0594)612372
* Soma Waldkorn tarwe-roggebrood
Samuel Leviestraat 21 in Leek, telefoon (0594)515244
* Soma Sovita roggebrood
Hiervoor is de dichtstbijzijnde winkel in Meppel
Dus ze verkopen iets, wat in een grote stad niet te krijgen is, wel op 25 kilometer naar het westen (éen soort), op 15 kilometer naar het zuidwesten (een ándere soort), en op 80 kilometer naar het zuiden (de derde soort).
Wat is dit voor bedrijf?
Culinaria
In die Adobe InDesign cursus kwam er te bewerken voor de cursisten een bestellijst te voorschijn van een pizza-afhaal. Zie hierboven.
Daar kon je aanstrepen wat je er allemaal op wilde zien.
Pepperoni, Ham, Sausage, Bacon, Olives, Green Peppers, Jalapeños , Mushrooms , Pineapple, Onions.
Pineapple, jawel. (Ooit scoorde ik per ongeluk een pizza saté...).
En die lui die konden ook kiezen tussen thin, regular en "deep dish".
Maar nou komt het. Je kon ook aangeven of die ingrediënten op de linkerkant of op de rechterkant van je pizza kwamen te liggen...
Can one get stupid...
Heerlijke wijn, daarom was die fles zo snel onvindbaar: wijn van Farnese primitivo.
NRC nu.
Scotch egg hier. Maar dat kennen we toch al 100 jaar, als je althans niet uit en arbeidersgezin komt?
O wacht! Dit is heropvoeding, jaja!
Œuf perdu, verloren ei, zo noemen nette mensen dat.
Kletskoek hier. "Boerenkoolblad". Ongetwijfeld familie van Kleuter Woutwijk, die noemt alles wat zuid van België groeit boerenkool...
Holtkamp en Hoeben, altijd goed, hier.
("mespuntje zout"???)
The Ice man
Jaja! Het komt er weer aan! Formule 1!
Raikkonen beste bij het testen in Jerez. Mooi zo.
Zie wat er in Jerez gebeurde hier, als je tenminste fanatiek bent.