woensdag 11 mei 2011

Sakkerloot!




Alweer een vetvlek op de lens! Daar was die oude camera heel wat minder gevoelig voor...

Gisteren.
Tempeh plakjes frituren, uit.
Pindaolie, rode ui (ik ben momenteel van de sjalot af, en aan de rode ui), laos, knof, lombok, blokjes aubergine (ik gebruikte die kleintjes, zie enkele dagen geleden). Uit de pan.
Rijstwijn, goela djawa, assem(-water).
Inkoken, stukjes tempeh coaten, aubergine etc. erbij.
Serveer met fruitjes.



Tweede sakkerloot!
Moest alweer in ene naar Stad...
Vijgen gekocht bij de Turk trouwens. Vijgen uit Izmir...

Maar goed, alweer erg laat thuis, uhh, niks ingewikkeld koken, blik Heinz witte bonen in tomatensaus, met ui, knof, lombok, en geraspte oude Goudse erover.

Heinz: "57 varieties". Hier; alle links hier in een nieuw venster.

Hahahahaha! "My late husband knew 57 different ways of making love. I used to call him Heinz!"



(Vetvlek op lens)

Zag in Groningen, niet voor de eerste keer trouwens maar ik vergat steeds het te noteren, een ijskraam van de heer Winters. Winters IJs hahaha...

Ik heb een Kousbroek achtige geilheid naar dit soort thema's. Zaken als "Slagerij P. Visser" intrigeren mij mateloos. (Kousbroek culmineerde een verhaal hierover met iets als "Slagerij P. Slager".)

Recept.
Kip met witlof. Engeland.
Heel heel mooi...
Uhh, oud recept, dus kortere tijden met de nieuwe kweekvormen...
Snijd witlofstronken in de lengte door en leg ze, met de snijkant onder, in een beboterde ovenschotel.
Giet er wat gesmolten boter over, wat citroensap, en bestrooi met peper en zout.
Zet een half uur in een oven van 150 graden, eventueel met blokjes aardappel.
Wrijf een kip van binnen en van buiten in met citroen en bestrooi idem met peper en zout.
Leg de kip op een rooster in de oven, boven de witlof, een half uur op 200 graden en dan nog een half uur op 150.
Bedruip de kip regelmatig met het vet wat op de witlof druipt.



Is dit kikken of is dit niet kikken? Een berg gedroogd eekhoontjesbrood... De geur... Sluiting Super d B Zuidhorn, laatste dag, 50% korting, vier pakjes... En kwaliteit hoor! Had al eerder een pakje gehad...

(Wordt vervolgd)
(Huhh? "Wordt vervolgd"? Wie maakt dát uit?? Soder op!)

Hahahahaha!
Een kennis van mij woont in een woning van de plaatselijke woningbouwvereniging (Wold en Waard) of hoe heet dat. Die klaagde over buurman, moeilijk ter been, grote hond, niet uitgelaten, poept in de tuin, af en toe afhankelijk van windrichting stankoverlast. Kreeg als antwoord "Ondanks dat het probleem nog niet opgelost is ben ik toch blij te lezen dat er sommige dagen geen overlast is"
Hoe is het mogelijk...



O, wacht, die foto van die kleine aubergine'tjes had ik nog helemaal niet gepost.
Bij deze.