maandag 28 februari 2011
Gisteren
eerst maar even.
Heb meteen dat plastic vergiet bij het afvalplastic gedaan. Onmogelijk om vet goed van plastic af te krijgen. Morgen Hema metalen vergiet.
Aardappelschijfjes frituren, uitlekken.
Olijfolie, sjalot, knof...
Fijngewreven komijn, versgemalen koriander...
Portugese sambal, wat heet water, Oxo, stukjes zwarte olijf.
Paprikastukjes erdoor...
Proef.
Ovenschaal, aardappel, paprikaprut, geraspte kaas.
Er boven op ligt een Umeboshi, Japanse gepekelde / gealcoholiseerde pruim. Hier. Kleine stukjes bij elke hap. Jammie...
Recept
Kaastaart met blauwschimmelkaas
Meng verse kaas met een flinke scheut room, breng op smaak met peper en zout en roer er uitgeknepen gelatine-blaadjes door.
Vet een puddingvorm in en bestrooi met paneermeel.
Beleg de vorm met dunne plakjes jonge kaas.
Leg op de bodem een laagje van het iets opgesteven verse kaasmengsel, daarop wat dunne plakjes blauwschimmelkaas kaas, dan weer wat verse kaas, dunne plakjes roomkaas, verse kaas, blauwschimmelkaas etc.
Eindig met verse kaas en decoreer met fruit en/of noten.
Laat goed koelen voor het serveren.
Rechts Grund, de oude benedenstad van Luxemburg stad. Op de achtergrond de Kazematten.
Links
Uitgaan in Montmartre hier. Wat een shitsite trouwens met die poepkleurige drop down menu's.
Surreëel hier. Maar dat hebben we toch al gehad, die Kijk Mij Nou manipulatie van die Inez?
Passie voor Perfectie hier. Maar dat hebben we toch ook al gehad?
Weer zo'n kwaaksite trouwens. Kijk eens hoe ik als vormgever tog egte kuns hep gemaak!
Station Luik
O, nog een link trouwens.
"Tussen Hemel en Hel, Sterven in de Middeleeuwen", "Entre Paradis et Enfer" etc.
"Onder hoge bescherming van Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin". Van België dus. Zie eerst hier en daarna hier en daar dan weer hier.
Foto hieronder stuurde ik net iemand. City Lounge schuin tegenover station Luxemburg stad. Enorme bel erg goede witte wijn € 2,10. Nou jullie weer.
Zag op Luxemburgse Portugese restaurantkaarten tot mijn verbazing enkele gerechten die ik niet ken.
Ameijoa (kokkels of zoiets) a bolhao de pato (op eendebol??). Oops edoch. Hier.
Pezinhos (pootjes) de coentrada (huhh?) Blijken varkenspoten te zijn. Maar wat coentrada is???
Orelha asada, dat is duidelijk. gebakken varkensoor. Uhh, laatst vroeg zich iemand in een culiblog af hoe je varkensoor gebruiken moet. In kleine driehoekjes knippen, eventueel eerst kort sauteren en dan met bonen meekoken.
Salada de polvo. Dat is natuurlijk hetzelfde als het Galicische Polbo á feira hier.
Punheta de bacalhao, een vuist vol zoutevis, dat is wat ik at en zie foto gisteren, met die chips.
Bolinhos de bacalhao dat zijn die kroketjes, in Spanje gemaakt van het zaagsel dat de zoutevis verkopers opvangen bij het zagen van de stukken voor de klanten.
Tot slot caracois, en dat is simpel, slakken.
Dit is de Judd die ik in Luxemburg at.
Voor de Judd die ik vanavond thuis maakte: zie morgen.
Publié par Maarten van Thiel à 16:27:00