woensdag 11 augustus 2010

CuliLinks en zo




Vergat gisteren de foto van de naan. En die is van Bolletje, verdomd. Ik wil Bolletje niet! want het was bremzout.

CuliLinks dus. Dat wil zeggen die wilde ik vandaag wat hier zetten maar ja, ze zijn op, ik bedoel: allemaal al erop gezet.
Zette het hele document dan dus maar op de site. Zie ergens hier (alle links hier in een nieuw venster). Uh, als je er op klikt dat kan je een venster krijgen met "kan niet veranderd worden" of zo, maar dat maakt niks uit. Gewoon OK klikken. Ennuh, het is Works; als iemand het Office wil dan hoor ik dat wel. Of liever lees ik dat wel.



Grote Markt, Brussel (rest foto's ook Brussel)

Recept
Drijvend eiland, Île flottante, Frankrijk
Maak vanillevla, ongeveer een halve liter.
Koel goed.
Splits vier eieren.
Klop het wit met ietsje zout vrij stevig.
Klop dan verder, steeds wat toevoegend van 100 gram poedersuiker.
Giet het in een charlotte-vorm, bekleed met aluminiumfolie, met boter ingevet.
Zet au bain marie in een oven op 220 graden, een klein half uur.
Keer om op een schotel, giet er de vanillevla omheen en bestrooi alles met gehakte amandelen en hazelnoten.
Koel goed, eerst op een koele plek en dan in de ijskast.



Jammie!

At gisterenavond een toastje met die echt beste Zwitserse groene kruidenkaas, helemaal niet dat strooipoeder, zelfs niet dat te raspen harde conusje, nee, die bijna kneedbare Schabziger. Een kontje daarvan lag al een maand of twee, in plastic, in de koeling. Wow... Een half uur na eten gloeit je bek nog na...



Speelgoed-museum Brussel

Een paar links.
Filmwereld hier.
Vier eeuwen kranten hier.
Biblion hier, maar wat het nou precies is, geen idee.



Grote Markt, vanuit het stadhuis

Talkinfood.nl hier. Vreselijk. Je krijgt er oogontsteking van en de vullingen springen uit je kiezen. En je krijgt er een beslagen tong van, vlekken in het aangezicht en een jeukende hoofdhuid...

Recept
Duif met rode kool-stamp
Maak rode kool-stamppot.
Bak ondertussen borstfilets van duif, met het vel er nog aan, snel aan beide zijden bruin in hete boter.
Doe de warme stamp in een ovenschotel, leg er de filets op met de huid naar boven, giet de bakboter over de filets en de stamp en gratineer de schotel in een zo heet mogelijke oven.



Kathedraal Brussel

Kwoist! Over Brussel gesproken! Spruitjes (Brussels sprouts) op z'n India's! Hier!
En dit! Brel over Brussel, al die pleinen waar ik was, Brouquère, Saint Catherine hier.
Grote Markt (begint vaag maar wordt beter) hier.



Alweer de grote Markt, maar ja, daar blijf je niet uitgefotografeerd...