Kidneybonen
Met tomatensaus en rundersaucijsjes
Comfort beans
Olijfolie, rundersaucijsjes...
Uit de pan
Stukjes groene paprika erin
Uit de pan
Weer wat olijfolie, ui, knof, rode rawit, gemberwortel...
Kidneybonen erin en tomatenpuree en rode wijn...
Proef
Stukjes worst erin
Stukjes paprika erin
Breng op smaak met ketjap medja (manis richting asin; "tafelketjap")
Simpel en wow
Soissons
(die heel grote witte bonen)
Met schouderkarbonade en ananas
Marineer schijven (verse natuurlijk) ananas een halve dag met Ketjap medja
Op de BBQ of op de grilpan
Koelen
Marineer de koteletten een halve dag in witte wijn (bv. Côtes du Rhône) met knof, Worcestershire en azijn (ik gebruikte Japanse "abrikozen"azijn, Ume su, en het resultaat van de saus was lumineus)
Bak spekjes
Uit de pan
Olijfolie, ui, knof, rode jalapeño zonder de pitten...
De marinade erbij en inkoken
Proef op zout
Stukjes ananas erdoor, die bonen en de spekjes
De koteletten drooggedept op de BBQ of op de ingevette grilpan
(Ik deed ze daarna in stukjes door de bonen)
Tuinbonen
Met lamsnier en sla
Riñones al Jerez
De nieren ontvliezen, over het plat in tweeën, overdwars in vieren en de witte dinges eruit snijden
Spoel ze en dep droog
Olijfolie, flink zoete ui, forsch knof en twee gebroken rode pepertjes
Laat wat sudderen en haal de helft uit de pan
Met die helft warm je kleine tuinboontjes op
De nier in de pan op heel hoog vuur kort wokkend aanbakken
Oloroso en dragonmosterd erbij (dat hoort eigenlijk de in Spanje erg populaire Bordeaux mosterd te zijn, Louit)
Heel kort sudderen en op tafel met groene salade
Bruine bonen
Met grove worst en groene paprika
Liefst Groninger verse worst, met kruidnagel
Boter, worst braden, uit de pan
Ui, knof, gemberwortel, grof gebroken zwarte peper, foelie, komijn...
Groene paprikastukjes kort meebakken
Witte wijn (Pinot Grigio of zo)...
Bruine bonen erbij, zout met Oxo of zo (Viandox, Bovril, desnoods Marmite), proef
Worststukjes erbij
Borettana uien
Heeft er niks mee te maken
Ben de foto van die bonen kwijt
Cannellini
Met koolvis en rode paprika
Olijfolie, paprikastukjes bakken
Uit de pan
Ui, knof, Koreaanse grove cayennepeper...
Red thyme (een soort zaätar), witte wijn (Touraine Sauvignon), Oxo of zo...
Bonen erin...
Paprikastukjes erin...
Stukjes groene olijf...
Bak de vis in Beurre noisette
De combinatie van die wijn met die cayennepeper is wel zo griezelig lekker...
O ja!
Hahahahaha! De gemiddelde Nederlandse culischrijver aan het werk! Dank P!
Zie hier (alle links hier in een nieuw venster)!
O ja!
Dat is ook Nederland!
Dat een raaskal als Petra Mossel dik verdient!
Zie hier
Dank Loek!
O ja!
Last but not least!
Die gluiperige poenharses van Yvet Retteketet in de Telegraaf vandaag!
Kwaak! Kwaak!! Kwaak!!!
Ik wilde een foto nemen maar mijn camera hield er kokhalzend mee op...
Alleen die kubieke meter reet al...
Kalfspoot is heerlijk bij pens (Tripes à la mode de Caen)
Ook heerlijk bereid à la poulette
Ook heerlijk bereid à la poulette
En ja, je kan ze ook ergens insteken natuurlijk...
Maar mij hoor je niet zeggen waarin hoor!