De Buk Rocket Shuffle!
De Telegraaf Restaurantgids (2)
Aflevering 1 zie hier (alle links hier in een nieuw venster)
De topinamboeren en de pastinaakters sla ik over
De Fuik, Aalst
Gekonfijte kwartel op zuurkool
Münster zuurkool met ganzenlever
Roomijs van zuurkool
Le Pescadou, Amstelveen
"Ik kook op smaak"
Vinkeles, Amsterdam
"Frans georiënteerde gerechten als ceviche van zeebaars"
Chapeau, Bloemendaal
Nieroogkreeftjes
Dat heet langoustines, ja!
Wolfslaar, Breda
Steenschol
Dat heet schartong, ja!
Kasteel Engelenburg, Brummen
Canneloni van zuurdesembrood met pompoen
Sensa, Den Dolder
Ganzelever in worstzakken opgestijfd en als cylinder geserveerd met vanille olijven
Calla's, Den Haag
Mosselen à la minute gekookt
Goh!
Des Indes, Den Haag
Schuim van groene olijven en meteen daarna "Je voelt je terug in de tijd van Couperus"
The Raffles, Den Haag
"Rendang: geroerbakte ossenhaas"
Wox, Den Haag
Torro
Ttoro, ja!
Bij Jef, Den Hoorn
Texelse rustiekkaas
Koriander, Drachten
Verse langoustines
Wow!
Het Ambachr, Driel
"Zuid-Europees met invloeden uit Spanje, Portugal en Italië"
Waw
L'Auberge, Edam
"Gekookte wilde rijst"
Goh!
Avant Garde, Eindhoven
Oestersorbet met zoetzure tomaat
's Soerel, Epe
Sjalottenmelk met aardamandelolie
l'Atelier, Gulpen
Crème van oerwortel
Mosterdijs
't Nonnetje, Harderwijk
Karamel van bospeen
De Molen, Kaatsheuvel
Geplette langoustines
Inter Scaldes, Kruiningen
Jakobsschelpen in hun eigen schelp
Gelukkig maar! Stel je voor zeg...
Toine Hermsen, Maastricht
"Kreeft met sorbetijs van cavaillon, verrijkt met de komijnachtige smaak van plukjes shiso-purple"
Tout à Fait, Maastricht
Kletskop van Parmezaan
Terug van weggeweest...
't Brouweskolkje, Overveen
Poeder van zeeëgel
"Saus van vijf jaar op eiken gelagerde rijstvinaigrette [dat hou je nog geen vijf minuten goed, dat schift] gemengd met zelf-geïmporteerd kombu-zeewier"
"MH18??"
InTenz, Rijnsaterwoude
Canneloni gekookt in agar-agar
Savarin, Rijswijk
"Franse keuken"
"Dressing van met rode port ingekookte balsamicoazijn"
Amarone, Rotterdam
Steak tartare uit de gehaktmolen...
De Engel, Rotterdam
Tonijn, rauw opengesneden
Waw
Huson, Rotterdam
Visbouillon getrokken van visgraten en afsnijsels
Waw
Las Palmas, Rotterdam
In Spa-rood geweckte wintertruffel
De Peppelen, Schaijk
Zuurkool met beurre blanc
Kandinsky, Scheveningen
Frietjes van polenta
De Zwetheul, Schipluiden
"Geserveerd in langwerpig geknipte kreeftenschalen"
Oud Sluis, Sluis
Poeder van olijfolie
Elzenduin Beach, Ter Heijde aan Zee
Rauw gemarineerde makreel
Waw
Prei, Breda
Lasagne van watermeloen
Wilhelminapark, Utrecht
Verse Szechuanpepers
Savelberg, Voorburg
"Op verschillende temperaturen gebakken aardappelplakjes"
Waw
Ons Kabinet, Vught
Huisgemaakte tofu
Kan je nog lullen lul dan mee!
Schitterend!
Ook die (iets pluizige) nichten-truitjes!
('s morgens vroeg al zie hieronder!)
Volgende aflevering zie hier