woensdag 25 april 2012

Moest weer naar Groningen


omdat ik gisteren wat moest afgeven, wat ik vergat mee te nemen. En dan kan je het natuurlijk niet afgeven, nee...


En trouwens, ik hou het kort vandaag. Gisteren teveel gezopen ivm eerste AOW viering.

Maar goed. NRC Next vandaag. saignant gebakken rosbief. Dat is een tautologie.
En "schraap het gekaramelliseerde residu goed van de bodem". Dat kan dus helemaal niet! Dat moet je heet stoken en dan vloeistof erbij, om het los te krijgen...

Een hoop gekwaak, doe zus, doe zo, maar zelf uitgeprobeerd, nee.
Overpennen, en niet beseffen wat een klets je neerschrijft omdat je een kletser overpent.


Dokter Vogel, hahaha...

Eergisteren of zo stond er in de NRC Next een recept met Milföy. Dat is een soort Turks deeg. Geen idee.
Vroeg er om bij die Turkse winkel op het Zuiderdiep, maar ja, die lui die in die winkel staan, die komen uit Oezbekistan of Tsjetsjenië of zo.
"Oe moetuh nor dej toko an dej opperkan chan".

Milföy hier (alle links hier in een nieuw venster).

Gewoon bladerdeeg toch?


Frieda Kalle heet die dame. Dat is natuurlijk Frida Kahlo (zie hier).

Recept

Oosterse salade met mandarijn
Meng koude rijst met stukjes gekookte of gebakken kip, stukjes mandarijn (als die uit blik komen: zonder sap), geblancheerde en koudgespoelde peultjes, in kwarten gesneden waterkastanjes en maak aan met zwarte Chinese azijn, sesamolie (laatste drie produkten: toko) en wat arachide-olie.
Koel de salade goed.

"Oosterse" salade
Maak een salade met gekookte of gerookte kip, paprika en geblancheerde gekoelde venkel.
Maak een vinaigrette van olijfolie, witte wijnazijn, geraspte goela djawa (palmsuiker; toko), Japanse soja-saus, versgeraspte stemgember en versgemalen korianderzaad.


Die schildpad, die heet Jodocus.
En o, trouwens, dit hier is Heinz.
De allermooiste strip.
(Nummer twee: Dirkjan; zie hier.)

Maar goed.
Wat eten, wat drinken en naar het nest.

Doei!