zaterdag 15 november 2008

28-10


Bezorgingen, ook bij Ch. Du Tertre. Giscours is imposant maar Du Tertre is heel erg mooi.

Rondouillards chorizo sardien afgewerkt (afgeleid van Galicische empanadillos met idem).
Personeelseten zuurkoolstamp.
Lasagne op, op een na; maak nu macaroni, spekjes, tomatensaus met p’tits légumes, paprika, zwarte olijven en kaas.



Planning volgende rondouillards met oa. ansjovis (hier plenty op zout ipv. op olie), champignons, kappertjes...
Was bezig, deur open, komen er twee Nederlanders langs, ik hoorde ze zeggen “Laten we het hier maar vragen”, waar of er hier een bistro was, in het Frans. Ik antwoord ze in het Nederlands. Erg leuk altijd. Een jaar geleden, hier, een klein meisje, ik met de hond van de bakkerij in de kroeg, of dat die hond lief was. Zegt die moeder dat die meneer geen Nederlands spreekt. Etc. Mooiste was toen ik herderde in Spanje. Klein meisje weer, auto met Nederlands kenteken. Hoe heet dat schaap. Ik zeg Dolly. En dat schaap? Ook Dolly. Nog gezellig zitten kletsen en eten. Gazpacho manchego waarvan ik het recept hier volgens mij al postte; doe maar een search links boven op manchego. En als niet: gisteren vroeg ik de bakker om tortas daarvoor te maken voor p-eten. Dus dat recept komt.

Naar de bank in Castelnau om een rekening te openen. De Crédit Agricole want die heeft in Arsac een Point Cash in de kroeg. Ik moest dit brengen, dat hebben, zus en zo, drie kwartier, en als ze het niet op tijd hadden dan zou ik die 2.500 die ik ging sturen kwijt zijn. Ik naar de niet coöperatieve bank een dorp verder, een kwartier en alles geregeld.

Avond rest slakkenspul met friet.



Maar waar is die friet?