Zo zat ik vanuit Garuda te kijken
Drie dagen Den Haag
Den Haag, stad, boordevol Bordewijk
en van Couperus overal een vleug
op Scheveningen aan, de villawijk
die kwijnt en zich Eline Vere heugt
Achterberg
In de trein het zelf-interview van Smak van Dinther gelezen in de Volkskrant
Een plat, nietszeggend gekeuvel
In NRC at Vreugdeloos "Pecorino"
Meer dan 20 totaal verschillende soorten
Vreugdeloos at "Italiaanse kaas" zeg maar
Trouwens ze at "in een tasca in de Alentejo"
Tasca is Spaans ja, truus
En ze at daar iets met tuinbonen
Dat kennen ze in Portugal helemaal niet, culinaire regenworm
Portugese Wiki: "Gegeten in Noord-Europese landen en ook wel in Brazilië"
Die heeft natuurlijk Tremoço in d'r mik zitten steken, zaad van Lupinus albus
Broekbaard had een zeurderige compilatie over "zuur"
Die wilde doen geloven dat het garen van dat makreelgerecht door die Sumac komt
Door de gebruikte azijn ja
"Asem wordt vaak geweekt in water"
Asem wordt altijd geweekt in water
"za'ater", za'atar ja
Yuzu vergeten, en nooit gehoord van Verjus, Anardane (gemalen granaatappelpitten) of van Gooreh, gemalen zure druiven
Er achterop stond een -zoals altijd- marketing verhaal van Yvet Retteketet
Foto erbij met volgevreten hamsterwangen...
Café Dudok
Chorizo kroketten, daar heb je ze weer
Pan-tosti
Croque Dudok (focaccia, Mozzarela, gekookte en rauwe ham, Béchamel)
Uitsmijter gerookte zalm, ros en kaas
Midden in het centrum maar heel redelijke prijzen
Haagse Bluf
Leuk dakterras
Yakitori
Heerlijk; zoiets plakkerigs at ik nog nooit maar hoort wel zo...
Keraton Damai
Sateh kambing: niet geweldig
Lontong van het huis
Soort rijsttafel, acht gerechten, alles overheerlijk en mooi pikant
In Trouw een plaatje van verschillende soorten messen
Steakmes (zo'n lullig karteltjesmes wat je bij de Argentijn krijgt), € 39,95, je moet maar niet goed bij je hoofd zijn...
"Flexibel uitbeenmes": alle uitbeenmessen zijn flexibel
Hervé (daar istie weer, Herve ja, uitspraak erf) kaasmes
Tomatenmes, en ja hoor, kartels
"koksmes" wat helemaal geen koksmes is
Dudok nog eens
Groentechips met dipjes
Zoals altijd smakeloos als er geen zout op zit
Marqt
Wat een shittent voor omhoog gevallen culinaire onbenullen...
Ook die recepten van ze
Bonen met chorizo en tomatenprut, goh!
Het nieuwe station
Mauritshuis
Tentoonstelling voedsel-stillevens
Daar kom ik op terug als ik de catalogus heb doorgewerkt (vol slordigheden)
O ja!
Het Groot Lulboek van Otto Kleynejan lag er naast het Delfts blauw met Nijntje erop
Haagse markt
Is niet interessant meer
95+ % warenmarkt
Leuk idee gezien: loempia kip bahmi
Haags Gemeente Museum
Uitstekende garnalenkroketten
Museon is niet meer wat het was
Een cultureel en ecologisch verantwoorde speeltuin
Scheveningen
Bestaat Bali niet meer??
[Nee; er zit nu Canton in, zoals de hele rest van Scheveningen ook verproleet is]
La Place gaat ook op de lokaal-geproduceerde toer
"Onze frites zijn handgesneden", flikker op
Een aardappel in zo'n ding en Wats, "gesneden"
laplace.com, je accepteert geen cookies en er staan er al 11 op
Draaimolen Scheveningen
Garuda
Op het gevaar af weer Rita Verdonk twee grote bakken satehsaus met twee grote bakken kroepoek in ijltempo moeten zien leegschrokken
Ik werd er onpasselijk van
Indonesische borrelhapjes
Rissoles kip, soempias en perkedel
Rendang, lontong, Oerak arik, Roedjak manis
Alles overheerlijk
Ze hadden Daging sapi roedjak, wat is dat?
O wacht, runderstoofschotel
Heeft niks met roedjak te maken zeg maar
En o ja: geen mes
Je vork is je mes, en je lepel je vork
Palmette
Op de Plaats
Leuke kaart
Tomatillo, pulpo
Lekkere wijn
Fantastische kazen
Den Haag: stad van aluinen winden en pleinen.
Winden als pleinen zo wijd.
Pleinen rustig als de grote handpalm
van de grote openheid.
Reigerlijk zijn er de vrouwen, lang en toch lieflijk
Rodenko