Pommes
Zie de eerste aflevering hier (alle links hier in een nieuw venster)
Pommes royales
Aardappelkroketten met truffel en/of rauwe ham er in
Ze worden niet door paneermeel gehaald, enkel door ei
Pommes sablées
Zie boven
Eventueel kunnen het ook blokjes zijn
Gaargestoofd in vleesvocht of boter, bestrooid met paneermeel
Pommes Saint Florentin
Zie boven
Aardappelkroketten met eigeel erdoor
Gepaneerd met gebroken vermicelli
Geserveerd als ballen in een puntzak, of kleine kroketten als garnituur
Pommes à la sarladaise
Zie Pommes Cussy
Pommes sautées
Zie onder
Gebakken aardappelen, maar toch wat sjieker
Kook aardappelen in de schil
Giet af, koel wat
Snij in schijven, koel
Verwijder de schil (ja dan pas)
Bak in boter
Pommes sautées au beurre
Zie Pommes rissolées
Pommes à la savoyarde
Ook wel Pommes Chambéry
Als Pommes à la dauphinoise (niet te verwarren met Pommes dauphine), maar gebruik heldere bouillon ipv melk
Wel weer gratineren met Parmezaan
Pommes soufflées
Zie boven
Dunne aardappelschijven, op lage temperatuur gefrituurd en daarna gekoeld
Dan op heel hoge temperatuur heel kort opnieuw gefrituurd, zodat ze gaan blazen
Pommes en spirale
Zie hier
Beter kan het niet worden uitgelegd
Pommes surprise
Zie onder
Niet te verwarren met appels surprise
In de schil in de oven gepoft
Uitgehaald
De pulp gemengd met room en boter
Daarmee gevuld
Gegratineerd
Pommes Suzette
Als surprise maar met ook eigeel, kleine stukjes gekookte tong en/of kippenvlees, truffel en champignons
Pommes à la vapeur
Zie Pommes anglaise
Pommes Voisin
Zie Pommes ambassadeur
Pommes Williams
Als een Poire Williams gevormde aardappelpuree inclusief steeltje
Gefrituurd
Het steeltje wordt de meeste tijd bóven het vet gehouden
Vanaf nu nog een keer of drie toevoegingen
Zie de eerste hier