Het is momenteel al wat langer slappe tijd voor bloggers, mooi weer en vrije dagen en zo. maar hier loopt het nog prima. 14.000 + / maand. Rond de Kerst en Nieuwjaar was dat richting 17.000 trouwens, zo bleek achteraf.
Hierboven zoekmachine-hits over de afgelopen week. 2.000 +.
Hieronder welke pagina's hier in die zeven dagen het meest werden bezocht.
Mooi verdeeld over 2008 - 2012.
En die van gisteren op plaats twee en eergisteren wat lager, wat fraai is want dat wijst op trouwe bezoekers.
Maar goed, echte culi nu.
Gisteren. panir (of paneer), overgebleven sushirijst in kippenbouillon, en Thaise rode ui (zie eergisteren of zo).
Die kippenbouillon had ik, omdat ik kipfilets -voor op brood- na kort aanbakken gaarstoofde in water met een kippenblokje. Daarin die samengeklonterde overgebleven sushi-rijst "oplossen".
Pinda-olie, Thaise ui bakken. Die ui is erg lekker rauw. Heel mooi knapperig en iets pikant. Maar ja, eenmaal aangebakken smaakt ie "nergens" meer naar. Knof erbij en gember erboven geraspt.
Groene curry-pasta, geraspte kokos...
Bouillon erbij... Proef (heerlijk, verdomd).
Frituur stukjes panir. Zocht op paneer + "deep fry", en dat bleek te kunnen. En wat dies meer zei: enorm lekker! Uiterst lekker. Je kan het dus helemaal verwerken als tofu, bevoorbeeld ook het door rauw ei prakken en daarvan een omelet maken (met geblancheerde prei en serundeng!).
Dit zijn wat grotere stukken panir uit de frituur; ik deed de helft op deze manier, om beter te kunnen bewaren voor dinsdagavond na Groningen.
Erg interessant culiblog, erg leuk culiblog hier (alle links hier in een nieuw venster).
Door de lokale districtsraad verboden, de achterbakse dictators...
Le Livre de Patisserie hier.
Bij mij opende het de eerste keer in full screen. Tik dan eventueel F11 om te reduceren.
Nou dat was het wat culi betreft vandaag. Nou ja, ik kan nog toevoegen enkele dagen geleden enorme trek in pizza gekregen te hebben, gecombineerd met AH steenovenpizza's in de aanbieding.
Kocht de simpelste, mozza. Daarop pilchards (volwassen sardines zeggen ze, maar dat lijkt me juist net niet) uit een blikkie, en ui en knof en pepertjes.
Ik had dat blik per ongeluk gekocht, wilde haring in tomatensaus (om te prakken; + augurk en peper, voor op het brood) en greep ernaast: pilchards is minder lekker op brood dan haring. Vind ik.
Maar goed, serieuze zaken nu.
Vanavond tegen Portugal. Als u nu weet dat ik een tijdje in de wijk Benfica ("mooi gelegen") heb gewoond, en dat Portugezen de aardigste en interessantste mensen ter wereld zijn (herders langs de weg lichten je in over welke musea in de omgeving aardig zijn), het Portugese eten het beste van de wereld, de Portugese musea de aardigste, de wijn de voortreffelijkste (CRF!) en Pessoa de fraaiste poeet, nou dan weet u wel wat ik vanavond denk...
En nu we het toch over sport hebben: Le Mans.
De fantastische Delta Wing hier, die er jammer genoeg werd uitgetikt.
Grootste racing ongeluk ooit zie hier. 85 doden...
En in de afgelopen sessie, de 80e, ging het er ook rauw aan toe, met een gebroken rug als resultaat, zie hier.
En Jeroen Bleekemolen 12e of zo. Mooi.
En enorm jammer dat Peugeot niet meer meedoet.
En die Toyota's die 6 en 7 stonden bij de start, die waren poef weg vanmorgen...
En de eerste race die door een hybride auto gewonnen is.
Dank P!
De Chinees / Doet meer met vlees
Hallo Maarten,
Hoe vind je deze; Rembrandt van Eyck.
(Made in China; dat spul kost een drol.)
Over schilders gesproken, ik herlas Bluebeard van Kurt Vonnegut.
Fantastische roman over de schilders van het abstract expressionisme.
Helemaal niks geen rijke broer.
Gewoon niet lullen maar poetsen!Groet,
P
Wow...
Over Chinezen gesproken trouwens. Die hier in het dorp, die zet altijd trouw oud papier en zo buiten, ook die grijze kartonnen waarop 6 x 6 eieren. Het aantal schat ik dan wekelijks. Minimaal 20, 700 eieren in een week, ook wel richting 30, 1.000 + eieren / week. Burp.
Was getekend Si Laga Maän
(hij-die houdt-van eten; Karo Batak)