dinsdag 20 december 2011
Van alles en nog wat, maar weer eens...
PJ vergeet niet me dat spul over die kerk van Usquert te sturen. Uhh, gemeentehuis bedoel ik!
Dit hierboven kreeg ik van (de dochter van) PJ.
Knoflookstraat, Straatsburg. Prachtig!
Vraag aan PJ en aan A & M.
Je kan nu kardoen kopen. Zie hier (alle links hier in een nieuw venster).
Maar ja, één stengel enkel is al genoeg voor een persoon.
Wil iemand meedoen? Dan koop ik er een en verdeel die. Recept dan meteen hier (stukkies, koken, afgieten, kaassaus bijvoorbeeld, gratineren).
Familie van, en smaak als artisjok.
Verzoek.
Cranberry saus
Kook "jam" van twee delen schone cranberries, een deel suiker en bijna een deel water.
Koel.
Kocht kumquat.
Ga ik iets met eendeborst mee doen.
Gisteren
Gepocheerd ei, linzen, prei
Olijfolie, rode ui, knof, prei.
Lavaswortel, laurier, chilivlokken ("vlokken") zonder pitjes...
Oxo, Malaga...
Proef.
Pocheer er eieren in.
Eieren klein snijden en gekookte linzen erbij.
Jammie!
Vies alweer, maar alweer vies lekker!
Maar ff wat anders, tsja.
Blue Bra Girl, want op kleurenfoto's zie je dat, nadat haar kleren haar worden afgetrokken, ze een blauwe BH heeft (wat later zie je dat ook hier).
Egypte, twee dagen geleden, hier.
Dat tuig zal hangen, naast Assad.
Eergisteren 269 bezoekers, gisteren 268. Wat is dat voor lul die niet is komen opdagen?!
NRC Next, Bacalhau com todos [bakaljAw kom tOOdoesj], zoutevis-met-alles vandaag hier.
"Dat je dat net zo goed van verse kabeljauw kan maken, toch?"
God God wat een eikel... Nooit van z'n leven zoutevis gegeten, maar wel schreeuwen en kwaken...
Ken ik niet. Pié d'Angloys. Best wel lekker. Mooi romig met een fraai smaakje erdoor.
Recept
Mosselen, Thais
Doe de mosselen in water / wijn en voeg kleingesneden rode peper toe, idem lente-ui en idem Thaise basilicum.
Breng, regelmatig omschuddend, aan de kook en kook tot de mosselen open zijn (gesteld dat ze allemaal goed zijn natuurlijk).
Giet door een vergiet, waarbij het kookwater opgevangen wordt.
Serveer mosselen en soep (kookwater) tegelijkertijd.
Kwam ook nog van de markt. Varkenspoot. 2 €. Weegt bijna een kilo. In de diepvries, en snert staat in de planning.
Poot koken, uit de pan, kookwater afkoelen, ontvetten en erwten in dat water koken etc.
O ja, vroeg vanavond, poot tonend in Huis de Beurs, waarom joden dat niet mogen eten. Omdat het varken is? Nee hoor. Omdat het een even-hoevig dier is.
Dus joden mogen geen kameel eten (Google afbeeldingen op camel feet...!-) maar islamieten wel.
En joden mogen geen slakken eten omdat die met de buik over de grond gaan.
En geen paling en garnalen omdat die aas eten.
En geen lamsvlees omdat daar vet aan zit, en vet van offerdieren mag je niet eten.
Leviticus.
Vismarkt, Groningen. Huis de Beurs (het witte pand).
O ja, morgen.
22 december is altijd de top wat bezoek betreft, schreef ik. En met déze post erbij bestaat het blog morgen vier jaar, schreef ik. [Klets; morgen is het de 21e...]
Maaruhh, vanaf morgen beginnen ook de dagen te lengen!
(Wordt vervolgd)
(Huhh? Lazer op!)
Publié par Maarten van Thiel à 19:46:00