woensdag 11 februari 2009
10-02
Verse bloedworst met ui erin, appel en gebakken aardappelen.
Bloedworst, appel en ui in boter bakken (en steeds na bakken de pan uit).
Sjalot, beetje foelie, beetje (kopjes) kruidnagel, witte wijn, laurier, runderbouillon, espelette peper, inkoken.
Ovenschotel van alles.
Wijn: La Comberaine 2005, Monthelie (Côte de Beaune en dan tussen Volnay en Meursault).
Volnay-achtig, mooi.
Storm. Meest noordelijker maar hier veel bomen omgegaan die al scheef stonden. In en rond Arsac meer dan in de omgeving, itt. In januari.
Vanmorgen in ’t donker net in een bocht een forse boom over de weg. Kon nog net remmen. Ging later terug om ’n foto te maken maar toen waren ze al aan ’t zagen.
’s Middags zaten hier vier houthakkers te eten die elk met groot gemak een bak lasagne met witlof (800 gram) naar binnen schoven na diverse voorgerechten. Hadden ’n perceel dat bij de bakkerij hoort schoongezaagd. Waarschijnlijk kwam daar vroeger het hout voor de houtoven vandaan.
Bier, Ricard, kaarten, voorgerechten met rosé, lasagne met rode wijn, chocoladetaart, koffie en poire william.
Mooie rosé ondanks shit-etiket. Côtes de Thongue (geen AOC), Rhone. Volgens mij hadden we die al eens.
’s Avonds fondue Neuchateloise gemaakt voor de winkel morgen.
Brood, witte wijn,
ui door olijfolie gehaald (mijn toevoeging; gebruikte oud brood; zie onder),
emmentaler en paprikapoeder.
Eigenlijk moet het zo: schijfjes vers stokbrood, witte wijn, half droog bakken in de oven, kaas, oven.
En die witte wijn hoort Dole te zijn (Dôle?).
Was ook bij de sociale verzekering, zeg ik dat de specialist zei dat ik waarschijnlijk nooit meer met mijn rechterarm zou kunnen werken, althans kracht zetten, zegt ze dan wordt u omgeschoold meneer. Op mijn leeftijd...
Cèpes
France Classique, ook via internet te ontvangen, veel prettiger dan Radio 4, erg veel Satie en Chopin de laatste dagen, mag van mij maar wel eenzijdig piano natuurlijk. Veel Franse componisten maar Bizet of Milhaud heb ik nog niet voorbij horen komen.
Slacht
Mooie zachte iets stinkende roodschimmelkaas, Munster of zo, twee pannekoeken, kaas ertussen eventueel met ui en knof, bovenste wat invetten tegen het uitdrogen, oven.
Pijnboompitten-oogst (schudden)
Publié par Maarten à 16:00:00