Wat de afbeeldingen betreft ga ik nog even door met die patisserie en viennoiserie uit York van gisteren
Eerst even een compilatie
Aspergerecepten op dit blog
de afgelopen 10 jaar
Recepten met witte asperges
De grootste verzameling aspergerecepten van Nederland!
Zie hier
(alle links hier openen in een nieuw venster)
Zie hier
Zie hier
Zie hier
Zie hier
Zie hier
Zie hier
Zie hier
(Niet op de titel letten)
Zie hier
Zie hier
En zie tenslotte, ondanks de plaatjes van groene asperges aan het begin, hier
Maar goed
Ik maakte nóg een compilatie!
Alle aspergerecepten, nou ja, voor witte asperges dan, die ik in diverse Nog Te Maken documenten heb staan
Hapjes, lunchgerechten, voorgerechten, vis- vlees- en gevogelte-recepten...
(Ik vond geen enkele soep...)
Vandaag
Hapjes, lunch- en voorgerechten met witte asperges
Nu bespreek ik ze kort, en als ik ze heb gemaakt (dit seizoen!) dan bespreek ik ze uitgebreid
Gegrilde asperges met een vinaigrette van pijnboompit-olie
Meer weet ik er niet van
Wel dat je, als je met dikke witte asperges werkt, je ze half gaar moet koken en na-grillen
Wat voor azijn in de vinaigrette?
Ik hou het op Condimento balsamico, witte balsamicoazijn zeg maar
Koude asperges met Parisian sauce
Wat niets te maken heeft met Sauce parisien of met Sauce Café de Paris
Wat is het dan wel?
The (Amerikaanse) Food Encyclopedia brengt uitkomst
"A sauce made with creamy Petit Suisse cheese, chervil, lemon juice and oil, served with cold asparagus"
De laatste twee ingrediënten fungerend als vinaigrette natuurlijk
Daarin de kervel (Hanos of Sligro) een tijdje laten trekken
Petit Suisse (Danoontje) ermee aanmaken
Tapas van asperges in bladerdeeg
Koken, stukken, koelen, rollen door citroenrasp met p/z
Tijdje op kamertemperatuur onder folie laten liggen
In bladerdeeg, ei kwasten en in de oven
Asperges met chantilly-mayonaise
Dat kom je relatief dikwijls tegen
Koken, stukken, en warm marineren in olie/azijn
Ik ga groene olijfolie gebruiken en duindoornazijn
Saus
Mayo, wat kookvocht, wat citroensap, p/z
Mengen met ongezoete slagroom, stijfgeklopt dan dus
Slecht gemaakt!
Koude asperges met ansjovisboter
Nou, koude asperges met ansjovisboter dus
Asperge-hamtaartjes met roomkaas
Vormpjes, bladerdeeg, gaatjes prikken
Aspergestukjes erin
Roomkaas mengen met rauw ei, gekookte ham, maizena, z/p
Over de asperges
Bieslook erover knippen
Oven
Koude asperges met Sauce mousseline
Nou, koude asperges met Sauce mousseline dus
Aspergefondue
Fondue maken met met witte wijn ingekookt kookwater van asperges en jong belegen Beemster en verder zie maar (Peket en peper en knof zou ik zeggen)
Stukjes gekookte asperge erin dopen
Geen brood! Voorgerecht!
Overmorgen de hoofdgerechten!
Zie hier!