Jawohl!
Wat ik zag en las, in de kranten en in die tijdschriften van gisteren
Wat me op de eerste plaats opviel is dat ze hier dikwijls met Fische Spargel witte + groene bedoelen. Ik bedoel samen, in één Frische Spargelgerecht.
Ik vermeid dat liever; dat heeft toch een iets andere bereiding nodig, of beter: kán je heel anders bereiden dus waarom zou je dat dan niet doen
Ik las over pasta met witte asperges en shiitake
Dat lijkt me spannend
Gaan we maken
Met ook wat gedroogde geweekte erbij
Het was met bosui, oregano, peper, Parmezaan en eigeel, en aldus een beetje carbonara-achtig
(dus wat Guanciale erbij ook!)
Sauzen voor bij asperges
Parmezaan: met knof, yoghurt, melk, ansjovis, crème fraiche, p/z, citroen (koud door mekaar)(met Parmezaan dan dus
Salsa verde zie web (met kappertjes)
Speksaus: boter, sjalot, spek, bloem. melk. room, z/p
Champagne sabayon zie web (met dragon)
Hollandaise: met aspergefond en witte wijn
(Die tomaten vinaigrette lijkt me niks...)
(Die tomaten vinaigrette lijkt me niks...)
De beste Duitse witte asperges zijn
* Abensberger
zoet-bitter
* Strobenhausener
krachtig en nootachtig
Recepten zie hier (alle links hier in een nieuw venster)
Muis boven plaatjes en klikken
Kijk, dat is zo'n veel voorkomend wit + groen
Salade met nieuwe aardappelen, Pancetta, kruisdisteloesterzwam (kleintjes, ja, die hebben ze in Duitsland), spekjes, groentebouillon (daarmee blus je het spekbakken af + wat azijn, mosterd en olie, en daarin marineer je de gekookte aardappelen), Mozzarella, gedroogde tomaat, Roma kerstomaten
Wat je veel leest en tegenkomt:
Witte asperges naast flink vlees
Blanquette de poulet (met sereh), kalfsmedaillons (nou, dan kan Blanquette de veau ook), met schnitzels...
En natuurlijk met zalm en zalmforel en ook met schol, jazeker, een erg ondergewaardeerde vis (en vet smaakt prima bij asperges!)
In de Pfalz, waar die goede asperges vandaan komen, serveren ze met Schinken, met Schnitzel of met Pfälzer Rinderrücken
Kijk, kalfsmedaillons
Pesto met macadamia, dragon, , groene kruiden, witte wijn en citroenrasp
Pesto met macadamia, dragon, , groene kruiden, witte wijn en citroenrasp
Crêpes erbij
Parmezaansaus (Béchamel etc)
Geroosterd sesam erover
Lasagne met groene en witte asperges, las ik
Heb je er weer een
Uit de Pfalz ook
Boter, aspergestukken en sjalot (en tomaat; niet doen!)...
Karameliseren...
Sereh, Pfälzer witte wijn...
Pasta koken...
Riesling vélouté, Parmezaan...
Lasagne samenstellen...
Klinkt goed...
Asperges met nieuwe aardappelen en gepocheerde eieren
Asperges koken na schillen en kontjes koken, fond inkoken
Boter, sjalot, witte wijn, dragon, fond, peper, laurier
Met eigeel en boter au bain Marie versauzen
Zout, citroensap, room
Sesam over de aardappelen
Papillotte van asperges met daslook
Weer groene en witte, niet doen
Alu, boter, daslook, z/p, asperges (rauw), z/p, boter, tijm, daslook, dicht (niet te strak)
Gril 6 tot (dikkere asperges) 8 minuten en daarna in een hoekje nog 10-12
Met gebakken aardappelen
Het ziet er niet zo uit maar dit isGeflügel-Spargel-ragout in Rahmsauce
Kipfilets (eerst wat aanbraden zou ik zeggen) garen in bouillon met soepgroenten en sereh (daar heb je 'm weer)
Asperges koken
In kookwater knollen en zo koken (niet doen)
Twee kookwaters met witte port inkoken
Saffraanrijst maken
Boter, sjalotten, champignons, bloem, room, ingekookt spul, alle rest
Kipfilets (eerst wat aanbraden zou ik zeggen) garen in bouillon met soepgroenten en sereh (daar heb je 'm weer)
Asperges koken
In kookwater knollen en zo koken (niet doen)
Twee kookwaters met witte port inkoken
Saffraanrijst maken
Boter, sjalotten, champignons, bloem, room, ingekookt spul, alle rest
Toegift
Aspergesoep
Met kervel, citroenrasp, bloemige aardappelen, boter en sjalot, Mascarpone, mierikswortel en gerookte zalm
Met kervel, citroenrasp, bloemige aardappelen, boter en sjalot, Mascarpone, mierikswortel en gerookte zalm
Uhh, ik kan er nog steeds niet over uit
Hoe is het mogelijk dat een ontsnapte gek in de Tweede Kamer kan komen?
Marianne Thieme
Het oorspronkelijke plan van God met de wereld lag heel ver weg van de dood, de reden ook waarom Adam en Eva vegetariër waren. Pas na de zondeval ging de mens vlees eten en puur om het plezier dieren doden.
Ik ga een referendum aanvragen
"Ontsnapte gekken mogen alleen los blijven lopen met een matrozenpetje op"