Vandaag weer eens inkopen
Hiervan ga ik beschuit maken
Las trouwens vandaag een heel fraai recept in Wat Zullen We Morgen Eten...?
Kapje van zo'n ding af, met gesmolten boter de hele buitenkant inkwasten inclusief kapje
Half verbeschuiten in de oven
Ham-kaas spul erin en verder afbakken met dakje erop
Het lekkerste met
Lam
Zie de eerste aflevering van deze fenomenale serie hier
Alle links hier openen in een nieuw venster
Lam met abrikozen uit de tajine
Marokko
Week gedroogde abrikozen in heet water
Week saffraan in droge witte wijn
Bestrooi blokjes lamsschouder met versgemalen korianderzaad en versgeraspte gember
Bak het vlees in olijfolie op met zoete ui, knof, peterselie en stukjes wortel
Doe het vlees in de al warme tajine
Lamsbouillon erbij (eventueel van een blokje; Marokkaanse slager; niet te zout want het wordt ingekookt), raz el hanout van karwij, kaneel, kardamom, zwarte peper en cayennepeper, en de saffraan met het weekwater
Breng aan de kook, deksel erop en het vuur laag, 30 minuten
Haal zoveel mogelijk vocht uit de tajine en kook in met weer wat zoete ui en de abrikozen; maak ondertussen couscous
Proef het vocht op zout
Het vocht terug bij het vlees
Jammie!
Lambs Rack
Ook wel Frenched Rack
Gril per persoon een stuk van drie niet van elkaar losgesneden lamskoteletten; goed bruinen aan alle kanten
Snijd het vlees zowat helemaal los van de ribben en gril de snijkant bruin
Serveer met munt-chutney, gemaakt van muntblad, een potje mint sauce en Crème de menthe maar dan geen Hollandse chemiek (Crème dement)
Daar kook ik altijd met enorm plezier mee
Lamsbiefstuk met flageolets
Flageolets: "groene kidneybonen", in blik (Bonduelle; Jumbo) of gedroogd te koop
Nou ja, gedroogd te koop... In Frankrijk dan
Ze smaken werkelijk perfect bij lamsvlees, vooral bij gebakken lamsvlees met flink jus
Olijfolie, ui, knof... (peper? pepertje?)
Laag vuur
Wat kookvocht van de bonen erbij, of het vocht uit het blik, en/of wat witte wijn en/of wat lamsbouillon (blokjes bij de Marokkaanse winkel)...
Proef op z/p
Warm de bonen op in de vloeistof
Bak de licht met peper bestrooide biefstukjes snel gaar in flink hete boter
Maak de jus
Serveer met sla
Ducks de Gascogne, hahahahaha!
Lamslever, koud
Op brood, in salades...
Maak de lever schoon en snij hem over het platte vlak open
Bestrooi van binnen met p/z, en eventueel andere kruiden of specerijen; majoraan, tijm, nootmuskaat...
Sla dicht en bind op, zo compact mogelijk
Leg in kokende lamsbouillon, doe een deksel op de pan en zet het vuur lager; het moet juist tegen de kook aanblijven
Als de lever zowat gaar is (prikken) deze in de bouillon laten afkoelen
Wordt door leverhaters lekker gevonden
Lamsbotjes met lamsdarm
Spanje
Iets voor de echte liefhebber
Koop lamsbotjes uit de poot, van ongeveer 10 cm lang
Koop verder de dunne darm en maak die goed schoon (of door de Marokkaanse slager laten doen)
Maak van elk botje met de darm iets wat eruit ziet als een klos vliegertouw
Kook kort in goed hete bouillon
Eet zo (afkluiven), met die bouillon, of laat ze goed uitlekken en frituur ze kort
Zie de volgende aflevering hier
Sopressa del veneto
Knof en peper
Shit man!
Ik ontmoette in de kroeg een vegetariër met gevoel voor humor!
Ongelofelijk...
Weer een bewijs van de falsifiability theorie van Popper...
"Je mag zeggen dat vegetariërs geen gevoel voor humor hebben omdat je je kan voorstellen, hoe moeilijk dat ook is, dat er vegetariërs zijn die wel gevoel voor humor hebben"
Verdompt