Ik kook altijd enorm graag met kleine hele champignons
Speciaal voor de week zonder vlees!
Gerookte forel met mierikswortelsaus
Oostenrijk
Forelle mit Kren
Serveer filets gerookte forel op beboterde toast, met mierikswortelsaus
Het kan natuurlijk ook met andere soorten gerookte vis, heilbot bijvoorbeeld, of paling
Of gekookte rundertong, koud of warm
Mierikswortelsaus
Rasp geschilde mierikswortel boven room
Roer de room zeer regelmatig om
Laat een half uur staan, regelmatig omroerend
Proef
Plus mierik? Plus room?
Zout?
Friet uit de airfryer
Niks mis mee
Maar koop geen speciale airfryer friet!
Normale dunne diepvries frietjes
Forel in tomaat
Op de manier van Szalajka
Hongarije
Beken en watervallen genoeg in Szalajka
Ik maakte er rijst maar het hoort met aardappelen
Forel uithalen, ontvellen, filets van de graat
Mooie grote tomaten uithalen, laten uitlekken, wat zout over de hele binnenkant, weer uitlekken, uitspoelen en droogdeppen
Olijfolie, ui, knof, lombok...
Longgrain rijst erbij en ff aanbakken
Visbouillon erbij en de rijst gaarstoven
Reuzel, ui, knof, rookspekblokjes...
Wat groene paprika...
Pikant paprikapoeder...
De uitgehaalde tomaat in een ovenschotel, stukjes rauwe forel er in drukken, inkwasten met olijfolie, de spekjes erover en ernaast, zoet paprikapoeder en versgemalen peper erover en in de oven
Als de forel bijna gaar is er wat witte wijn over sprenkelen
Forel Navarra
Zo at Hemmingway ze
Haal de forellen uit en druk het bloed uit de rug
Bak in olijfolie met wat boter erbij per forel een niet te dun gesneden plak rauwe ham (met ook wat hamvet eraan) aan beide zijden bruin
Haal uit de pan, vouw op en stop in de buikholte van de forel
Bak de forel rondom aan in de olie met weer wat boter erbij, en met knof
Serveer met een goede, koele rosé (uit Navarra, bijvoorbeeld van Ochoa, of Portugees)
Mushroom ketchup maken
Forel in het blauw
Truite au bleu
Maak een court-bouillon; gebruik in ieder geval citroensap, wortel, prei, ui, knof, peterselie en een bouquet garni
Gebruik als vloeistof drie delen water op een deel witte wijnazijn, en kruid met gebroken witte peperkorrels en zout
Zeef
Laat langzaam aan de kook komen
Zodra het water kookt er een flinke forel inleggen, en die een kleine 20 minuten zachtjes laten koken
Met een levende forel wordt het beter
Zorg er in ieder geval voor dat de huid, de slijmlaag erop, onaangetast is
Dat is niet makkelijk want de vis moet wel worden uigehaald
De fantastische culinaire marslander Mouli-Julienne
Truite à la nage
Forel, zwemmend
Maak een court-bouillon, maar voeg het zout en het bouquet garni pas toe als de bouillon kookt
Gebruik in ieder geval prei, selderij, wortel en ui
Laat een half uur zachtjes doorkoken
Haal de forellen uit, verwijder de kop, was de forellen en dep ze droog
Doe ze in de bouillon, laat die aan de kook komen en daarna een kleine 10 minuten heel zachtjes doorkoken
Haal de forel uit de pan, verwijder het vel en houd warm
Bind de bouillon met heel goed kleingesneden oud witbrood zonder de korsten en, zonder aan de kook te laten komen, met room
Proef op p/z
Serveer de forel in soepborden, met flink saus eromheen
Stamppot andijvie zoals het hoort
Nieuwslezer
Het betreft een 31 jarige inwoner van Etten-Leur. Zijn identiteit is nog niet bekend.