Halfgare aardappelen, gestoofde uien, tilsit
En dan de oven in
Zie de eerste aflevering hier
Alle links hier openen in een nieuw venster
Sajoer Lodeh
Prepareer gekookte groenten: witte kool, sperziebonen, kool en wortel
Bak ui, knof, verse laos en trassi in arachide-olie goudbruin, en voeg op laag vuur gekneusd komijnzaad en versgemalen korianderzaad toe
Laat even zacht doorsudderen met wat daoen salam, af en toe roerend, en voeg dan kokosmelk toe (vers of pakje)
Laat zachtjes inkoken met fijngesneden peteh-bonen, stukjes Spaanse peper en sereh-blad
Warm er de fijngesneden gekookte groenten in op, eventueel met bamboe
Doe er eventueel wat ketjap door
Deeg voor aardappelkroketten
Lekkere aardappelkroketten
Rijst met garnalen en ham
Oost-Spanje
Bak in een paellapan of grote koekenpan stukjes wortel aan in olijfolie
Voeg even later prei toe en weer wat later stukjes stevige paprika
Bak paella-rijst aan bij de groenten, en voeg stukjes tomaat toe
Kruid met tijm en oregano
Voeg visbouillon toe en laat de rijst garen
Bak in olijfolie stukjes geblancheerde rauwe ham uit, voeg daarna flink rauwe garnalen toe, bak die gaar en kruid dan met peterselie en basilicum
Roer dit mengsel door de rijst, met stukjes groene en zwarte olijf
Boemboe met verse koenjit bakken
Castellani, courget, oude geitenkaas, groene olijven
Kook castellani of soortgelijke pasta
Pasta met heel veel beet
Sardijnse pasta
De soort die is opgebouwd uit opgerolde plakjes
AH heeft zoiets, Gnocchi Sardi of zo?
In Sardinië heet dat soort pasta gnocchi
Dat soort pasta moet de eerste minuten constant roerend gekookt worden want anders zakt het naar de bodem, hoe hard het water ook kookt, en plakt het vast
Afgieten, koudspoelen, wat olijfolie erdoor
Olijfolie, rode ui, knof, gedroogd gesnipperd pepertje...
Witte wijn, laurier, versgemalen korianderzaad...
Courget-stukkies erbij... wat room... proef
Grote harde groene olijven in stukkies snijden en door dat spul
Pasta erdoor
Ovenschotel, oude geitenkaas erover raspen...
In de oven...
Calzone napoletano in opbouw
Macaronis à l'antiboise
Frankrijk dus
Gebruik gewone "Nederlandse" macaroni, geen maccheroni
Sauteer fijngehakte knof in olijfolie
Laag vuur
Pel wat tomaten na ze door kokend water te hebben gehaald, snij ze door en haal vocht en zaad er uit
Snij in blokjes en voeg toe aan de knof
Voeg bouillon toe, een bouquet garni en peper
Laat heel zachtjes sudderen; hou de tomaatblokjes zoveel mogelijk heel
Bak ondertussen champignon-schijfjes in iets boter, tot ze vrij droog zijn
Kook de macaroni in gezouten water
Schil aubergines, snij in schijven, bestrooi met redelijk wat zout, draai na 10 minuten en bestrooi weer met zout
Spoel ze na 10 minuten goed af en knijp er vocht uit
Dep droog, haal door de bloem en bak ze snel op hoog vuur goudbruin in een mengsel van olijfolie en boter (gebruik weinig vet)
Doe de champignons bij de tomaat, en ook kleine stukjes van plakken rauwe ham
Breng na even de saus op smaak met zout, indien nodig
Giet de macaroni af, hussel er kleine stukjes boter door en bestrooi met geraspte Emmentaler
Serveer macaroni, saus en aubergine
Char siu, échte Char siu, en verse Beijing noodles
Icecream Soda
I scream, you scream, Ice cream, that´s what I want
In díe tijd bestond het nog
Een bolletje roomijs in zo´n champagne-flûte, en sodawater erover schenken
Heerlijk
Als je niet weet wat dit is, dan hoef je het ook niet te weten
Zie de volgende aflevering hier