vrijdag 1 maart 2019

Het Parool



High class witte bonen met tomatensaus
Bacon bakken


Het Parool culinair


(Dank C. voor de knipsels!)



Je komt er veel vaag volk tegen

Die Verspillen van de Volkskrant
Die uit dr nek kletsende dochter van die uit zn nek kletsende Otto Kleynejan
De Schele Hagedis (aka Jonas Fluit van voorheen Jonas en de Walvis)(aka Petra Mossel)...


Ik las er al meer over maar schreef er nog nooit over

Pizzabodems van bloemkool of van biet

Gadverdamme!
Flikker op met je zooi!
Vreet het zelf!

"Proef je de bloemkool? Amper"
Ook dat nog!



Kastanjechampignons sauteren



Jonas Fluit over Healthy Appetite

Laat ik het erop houden met op te merken dat dat mens een ongelofelijk klungelige pen heeft



Een advertentie van Bistro Berlage

Daar wil je niet dood gevonden worden

"eigentijdse klassiekers met een Nederlandse touch"
Twee keer gelul in één zin

Dry aged, flikker op!

"peterseliewortel mousseline"
Vreet het zelf apelul!

Ze hebben "ook een aantal smakelijke vegetarische gerechten"

Zie hier
(Menu openen in Firefox lukt niet, de culinaire Neandertalers...)

Smakelijke vegetarische gerechten?
Nummer een: aardappel, pastinaak en schorseneer
Nummer twee: noten, knolselderij en winterwortel
Te stom om ooit van eieren, kaas en tofu gehoord te hebben



Prachtige tomatensaus maken met Costières de Nîmes enzovoorts



"Jonas Fluit maakt een selectie uit de nieuwe berg kookboeken"

Het is uit eind 2016, dus De Kleyne Groot wordt erin besproken

"door Otto Kleynejan zelf veel met de Dikke Van Dam vergeleken"
En terecht!
Dat is óók een enorm dik lulboek!

Enorm gekwaak over Provence to Pondicherry
Totaal niks van begrepen...



Verspille

Die gaat Confit de canard "knapperig afgrillen", het culinaire veenlijk

Dat koks blikken confit uit Frankrijk moeten meenemen
Brilletje kopen en bij AH bij de rookworsten gaan kijken, suffe culinaire doos



Hamersmaak

Een nergens op slaand recept van "Eendenconfit Parmentier"
(Parmentier de canard, ja)

Die gooit het vel weg!

Zonder ui!

Zonder eendenvet in de puree!

Met parmezaan erover!

God Gristus wat een culinaire apelul...

(Zie een fatsoenlijk recept  hier en zie de foto's hier)



Omelet Pimientos del Padrón
Paprika'tjes grillen


Zes pagina's over de oudste culinaire trut van Nederland

Jammie van der Heijden

("Visagie Emmie Klont", ze had het blijkbaar nodig)

Zie de foto's
Als je je zo laat afbeelden, dan ben je niet meer dan een zwakzinnige slingeraap

Taart van de bakker
"Ik had geen tijd om iets te bakken"
Alsof dat programma iets te maken heeft met serieus bakken

"was getrouwd met een chirurg, woonde in Aerdenhout, en is Vrijmetselaar"
"haar zonen Roderick en Diederick"
God kolere...
En maar raar vinden dat die chirurg zijn assistente greep...

Als ze vroeger wild aten dan konden ze proeven of het dier wel of geen duindoorn had gegeten
Flikker op!

"Garnalenkroketten van Holtkamp zijn veel lekkerder dan die van de groothandel"
Alsof Holtkamp niet aan Hanos levert...




De pap-harses Schillen van Coevorden

Thaise curry met ganzenlever
De culinaire lul

Dat de "fashion" in Londen hem zo aanspreekt
Ik geloof het direct!

"Spekbokking verdwijnt net als ossenworst"
Kwaak! Kwaak!

"Toevallig was ik onlangs in New York"
Je wil niet dezelfde lucht inademen als zo'n zeikstraal

"custard, een soort banketbakkersroom"
Goh!

"Thuis maak ik de simpelste gerechten, bolognese bijvoorbeeld"
Bolognese simpel...
God wat een culinair aapmens
Zie het klassieke recept hier

"iedereen haat spruitjes"



Goristus wat kan ik toch goed koken...