Vandaag foto's van producten
Met kleine hele champignons kook ik erg graag
Stuk gedroogde wintertruffel in deze eekhoorntjesbrood-bouillon
Wat gaan we maken met asperges dit seizoen?
(Witte asperges natuurlijk)
Ik zou er drie keer over berichten, en dit is nummer 2
Zie nummer 1 hier
(alle links hier openen in een nieuw venster)
Daar ook links naar ontieginglijk veel asperge recepten!
De vorige aflevering, dat waren voorgerechten
Vandaag hoofdgerechten
Nog geen volledige recepten vandaag; die komen lopende het seizoen
Vandaag krijgt u het algemene idee van de recepten
Wadden entrecôte
Weinig dooraderd maar erg mals
Maar wacht!
In de vorige aflevering stond dit:
Koude asperges met Sauce mousseline
Nou, koude asperges met Sauce mousseline dus
Daar moet ik nu iets aan toevoegen, iets wat ik in ene vond
(Stond per ongeluk bij de hoofdgerechten)
Asperges met biermousseline
Asperges koken, koelen
P/z en nootmuskaat
In beenham rollen (beenham zonder vet eraan)
Klop eigeel los met witbier
Laat Au bain Marie kloppend dikken en schuimig worden
Klop er van het vuur af kleine klontjes koude boter door
Werk er Au bain Marie citroensap en wat mosterd erdoor
Werk er opgeklopte ongezoete room door
Breng op smaak met p/z en nootmuskaat
Bestrooi met bieslook als het naast de asperges ligt
Portugese worsten
Asperges met tagliatelle en mozzarella
Boter smelten, wat room erdoor
Stukken (gekookte, zoals in alle recepten deze dagen) asperges erdoor
P/z en nootmuskaat
Kleine stukjes mozzarella erdoor (neem Fior de latte, koemelkse)
Serveer met groene tagliatelle
Asperges gefrituurd met rauwe ham
Bergen op Zoom
Ja zeker; Bergen op Zoom dat is de drie A's: asperges, aardbeien en ansjovis!
Rol de asperges in Ardenner ham
Bind op
Paneer (bloem niet nodig)
Frituur
Serveer met kriel en peterseliesaus
(Zoek de peterseliesaus op dit blog)
(Met pasta en tonijn een feestgerecht in de DDR)
Roodbaars
Pizza asperges
Pizzadeeg uitrollen
Wat groene olijfolie erover kwasten
Gekarameliseerde ui erover en daarover knofgranulaat malen
Asperges erop, door iets olijfolie gehaald
Stukjes San Daniele ertussen en idem Fontina (geraspte harde, of kleingesneden zachte)
Geroosterde maar ook wat geplette pijnboompitten erover
Op de pizzasteen in de hete oven
Lasagne met asperges
Boter, sjalot, knof...
Kookvocht en volle melk...
Parmezaan, p/z, basilicum, tijm
Wat van de saus in een ovenschaal
Lasagnevellen
Asperges, beenham
Saus, vellen etcetera
Oven
Semmelklöße
Dat moet je helemaal niet zelf maken
Dat moet je helemaal niet zelf maken
Super Duitsland: uitstekend
Zie de volgende aflevering hier