zondag 31 maart 2019

Asperges alweer!



Vandaag foto's van producten
Met kleine hele champignons kook ik erg graag
Stuk gedroogde wintertruffel in deze eekhoorntjesbrood-bouillon



Wat gaan we maken met asperges dit seizoen?

(Witte asperges natuurlijk)

Ik zou er drie keer over berichten, en dit is nummer 2

Zie nummer 1 hier
(alle links hier openen in een nieuw venster)

Daar ook links naar ontieginglijk veel asperge recepten!


De vorige aflevering, dat waren voorgerechten

Vandaag hoofdgerechten

Nog geen volledige recepten vandaag; die komen lopende het seizoen
Vandaag krijgt u het algemene idee van de recepten



Wadden entrecôte
Weinig dooraderd maar erg mals


Maar wacht!


In de vorige aflevering stond dit:

Koude asperges met Sauce mousseline
Nou, koude asperges met Sauce mousseline dus


Daar moet ik nu iets aan toevoegen, iets wat ik in ene vond
(Stond per ongeluk bij de hoofdgerechten)


Asperges met biermousseline

Asperges koken, koelen

P/z en nootmuskaat

In beenham rollen (beenham zonder vet eraan)

Klop eigeel los met witbier

Laat Au bain Marie kloppend dikken en schuimig worden

Klop er van het vuur af kleine klontjes koude boter door

Werk er Au bain Marie citroensap en wat mosterd erdoor

Werk er opgeklopte ongezoete room door

Breng op smaak met p/z en nootmuskaat

Bestrooi met bieslook als het naast de asperges ligt




Portugese worsten


Asperges met tagliatelle en mozzarella


Boter smelten, wat room erdoor

Stukken (gekookte, zoals in alle recepten deze dagen) asperges erdoor

P/z en nootmuskaat

Kleine stukjes mozzarella erdoor (neem Fior de latte, koemelkse)

Serveer met groene tagliatelle



Asperges gefrituurd met rauwe ham

Bergen op Zoom

Ja zeker; Bergen op Zoom dat is de drie A's: asperges, aardbeien en ansjovis!


Rol de asperges in Ardenner ham
Bind op

Paneer (bloem niet nodig)

Frituur

Serveer met kriel en peterseliesaus
(Zoek de peterseliesaus op dit blog)
(Met pasta en tonijn een feestgerecht in de DDR)




Roodbaars
 
Pizza asperges


Pizzadeeg uitrollen

Wat groene olijfolie erover kwasten

Gekarameliseerde ui erover en daarover knofgranulaat malen

Asperges erop, door iets olijfolie gehaald

Stukjes San Daniele ertussen en idem Fontina (geraspte harde, of kleingesneden zachte)

Geroosterde maar ook wat geplette pijnboompitten erover

Op de pizzasteen in de hete oven



Lasagne met asperges


Boter, sjalot, knof...

Kookvocht en volle melk...

Parmezaan, p/z, basilicum, tijm

Wat van de saus in een ovenschaal

Lasagnevellen

Asperges, beenham

Saus, vellen etcetera

Oven




Semmelklöße
Dat moet je helemaal niet zelf maken
Super Duitsland: uitstekend



Zie de volgende aflevering hier