Vandaag seitan
Een boeddhistische vleesvervanger, maar een échte vleesvervanger
Geen vlees namaker bedoel is...
Waarom ligt er zo enorm veel flauwekul van vleesvervangers in de super?
A Ze verdienen er fors meer op
B De klant kan niet koken
Seitan
Meng twee koppen gluten (bloem met 80% gluten), een halve kop patentbloem, een afgestreken theelepel versgemalen knofpoeder, idem gemberpoeder, idem maar niet afgestreken edelgistvlokken
Meng een en een vierde kop groentenbouillon, drie eetlepels tamari, en twee theelepels sesamolie van geroosterd zaad (vind je in Duitsland, en bij de betere toko als Koreaanse sesamolie)
Deeg maken van die twee mengsels, 10 minuten kneden, 5 minuten rusten, 10 minuten kneden
Ondertussen groentenbouillon trekken met kombu
Seitan platrollen, strips van snijden, goed uitrekken (de vorm doet er niet toe; seitan heeft altijd rare vormen)(en als er stukken afbreken dat maakt niks uit)
Kombu eruit, stukken erin, minstens 45 minuten sudderen
Uit de bouillon en in stukjes
Opbakken met of meekoken met you name it
Je kan het ook in de toko in blik kopen
Mock Duck
of in de groene winkel, maar het publiek wat daar komt kan helemáál niet koken, dus je zoekt je suf om naturel te vinden, áls ze dat al hebben