zaterdag 16 maart 2019

Van vleesvervangers wor je impotent!





Vandaag seitan

Een boeddhistische vleesvervanger, maar een échte vleesvervanger

Geen vlees namaker bedoel is...


Waarom ligt er zo enorm veel flauwekul van vleesvervangers in de super?
A Ze verdienen er fors meer op
B De klant kan niet koken



Seitan

Meng twee koppen gluten (bloem met 80% gluten), een halve kop patentbloem, een afgestreken theelepel versgemalen knofpoeder, idem gemberpoeder, idem maar niet afgestreken edelgistvlokken

Meng een en een vierde kop groentenbouillon, drie eetlepels tamari, en twee theelepels sesamolie van geroosterd zaad (vind je in Duitsland, en bij de betere toko als Koreaanse sesamolie)

Deeg maken van die twee mengsels, 10 minuten kneden, 5 minuten rusten, 10 minuten kneden

Ondertussen groentenbouillon trekken met kombu

Seitan platrollen, strips van snijden, goed uitrekken (de vorm doet er niet toe; seitan heeft altijd rare vormen)(en als er stukken afbreken dat maakt niks uit)

Kombu eruit, stukken erin, minstens 45 minuten sudderen

Uit de bouillon en in stukjes

Opbakken met of meekoken met you name it



Je kan het ook in de toko in blik kopen

Mock Duck

of in de groene winkel, maar het publiek wat daar komt kan helemáál niet koken, dus je zoekt je suf om naturel te vinden, áls ze dat al hebben