donderdag 30 maart 2017

Asperges (2)



De foto's van heel iets anders
Gedroogde fluweelpootjes met tempeh


Gemarineerde asperges


Kook asperges en laat ze afkoelen.

Marineer ze twee uur in olijfolie, witte wijn en sherryazijn, met mosterd, basilicum, munt en peper.

Serveer met blokjes aardappel (koud dan dus), wat van de marinade en geraspte kaas.



Fluweelpootjes moet je eerst 10 minuten spoelen met koud water
Dan een uur in koud water in de koeling



Zeetong met asperges


Kook de asperges in groentenbouillon die goed gezeefd is, goed helder dus, en met een scheut witte port erin.
Kook de asperges in stukken.
Eerst de dikkere delen, wat later de middenstukken.

Voeg met de toppen van de asperges reepjes tong-filet toe.

Giet af, verdeel over de borden, strooi er kleine blokjes ganzelever over en besprenkel licht met balsamico-azijn.



Afgieten en in de saus...


Asperges, Vlaams

Zo werden ze in Nederland meestal gegeten.

Bedenk dat in Frankrijk en Spanje asperges veel gegeten worden, maar bijna nooit warm.


Kook asperges en serveer met geprakt eigeel, geprakt eiwit (samen heet dat Mimosa), gesmolten boter, goede gekookte ham en met nootmuskaat.

Of serveer, als het eraf kan, met gebakken foie gras en een mooie Maderasaus van de ontvette aanbaksels in de braadpan.



Voor dit gerecht wordt de tempeh eerst gekookt


Omelet met asperges en Brie


Kook asperges, giet goed af, snijd ze in stukjes en gratineer die met Brie.

Het moet niet een grote plak worden; u wil solitaire aspergestukjes met elk een Brie hoedje

Maak een omelet en vul die met de asperges.



En dan gebakken


Rivierkreeft met foie gras en aspergepunten...

Gepocheeerde eieren met verse doperwten en asperges...

Soufflé met aspergesaus...


Nou ja, nog één aspergerecept

Asperges uit de bergen

Espárragos montañeses
Spaanse Pyreneeën


Kook lamsstaarten (zonder de huid natuurlijk) goed gaar in gezouten water.

Bak kort na met wat olijfolie.

Serveer met een dikke tomatensaus met daarin stukjes paprika.





Uhh, vanavond at ik weer iets, en
Godverdomme wat was het weer ontiegelijk lekker!
On Tie Ging Lijk!

Crème fraiche-Noilly Prat saus met daarin blokjes fantastisch mooie (zelf gemaakte!) Jambon blanc, en ook artisjokharten, ach ach ach ach ach...

Met Schupfnudeln (de soort met bloem, niet met aardappel)

Ach ach ach ach ach wat ben ik toch gebenedijd...

(Uhh, er is discusie over gebenedijd of gebenedijt, maar ja, dat gaat aan het denkvermogen van de gemiddelde culischrijver voorbij, dus laat maar)