dinsdag 26 maart 2019

Gewoon geen-gelul-lekker



Zuurkool met paardenvlees
Het recept staat op de 16e



Simpel maar lekker

(Van te voren geschreven want ik zit in Engeland)



Portugese omelet

Zo heet dat in Frankrijk

Niet dat ze het kennen in Portugal


Althans: het is iets wat overal gegeten wordt


Rooster mooi brood

Bak partjes tomaat in olijfolie

Breek er eieren over en maak een soort roerei

Op het brood, p/z en paprikapoeder



Het spek wat onder de zuurkool gaat
Net zolang stoven tot het "weg" is


Champignons met lardo


Bak langzaam en steeds draaiend plakjes lardo uit
(Niet uitbakken tot "doorzichtig"!) Gebruik niet te dun gesneden lardo)

Haal uit de pan

Bak in het vet niet te dunne champignonschijfjes, steeds goed omhusselend

Bak de in stukjes gesneden lardo mee

Kruid met zout en met Tabasco Garlic Pepper Sauce (dat is essentiëel)



Paardenragoût erbij
(Russische winkel)


Ei met tomaat en rookkaas


Rooster mooi brood

Bak tomatenpartjes in olijfolie op halfhoog vuur

Leg ze op de andere zijde, breek er eieren naast en laat nog even op halfhoog vuur

Vuur laag, bedek met plakjes rookkaas, deksel

Laat garen



Serveer met Semmelklöße