Twee boeken waarvan ik La Méthode al lang had, en het tweede, hierboven, deze week vond
1976
Ja, je kan het altijd wel vinden natuurlijk, maar ik betaal dus nooit meer dan een tientje voor een tweedehands boek van 400+ pagina's
En dat boek vind je niet onder de € 40,-...
Maar ja! Toch!
Allemaal basiskennis
La Technique meer snijwerk en zo, La Méthode meer richting basisbereidingen
Geen enkele Nederlandse culischrijver heeft die boeken ooit gelezen...
Daar zijn ze te stom voor
Zie de foto hieronder, een pagina uit La Technique
Carré d'Agneau snijden
Denk niet dat dat die vier foto's zijn
Dat zijn er zestien
La Technique
Carré d'Agneau
Inhoud la technique
The basics
Shellfish and fish
Vegetables
Poultry and meat
Carving
Desserts and pastry
La Technique
Pommes cocotte
(Zes foto's)
La Méthode
Eggplant custard
Rabbit with prunes
Caramel glazed chestnuts
Black pudding
Mayonaise of chicken
Asparagus stew
La Méthode
English trifle
Inhoud
Equipment
Basic techniques
Fish and shellfish
Vegetables
Poultry and meat
Bread, pastry and deserts
La Méthode
Chitterling saussages
Zie een vervolg hier