Kruiden voor Confit de canard
Zie de vorige aflevering over die nepchinees hier
(alle links hier openen in een nieuw venster)
Daar een link naar de eerste aflevering
"Pompoen met knolselderij en spruitjes"
Gadverdamme!
Tamme kastanjes die snijdt ze in vieren en wokt ze
Kan het debieler...
"Bak het in een paellapan of in een wok"
Huhh???
"Sluit de pan
Huhh???
Pompoenrisotto
Die gebruikt dan kerrie én curcuma
En een theelepel venkelzaad
Dat moet een dubbel kunstgebit zijn
In 35 à 40 koekjes 35 gram kaneel...
"Nürnberger Eliseleebkuchen"
Dat heet Nürnberger Lebkuchen, of Elisen lebkuchen
"Hirschhornsalz (ammonium bicarbonaat)"
Dat heet vlugzout
Amandelen? Nee, hazelnoten
Venkelzaad? Nee, kardamom en steranijs
Vertel mij hoe je Lebkuchen maakt...
"Week de glasnoedels in heet water tot ze zacht zijn"
Nou, dat ligt er nogal aan
De ene soort haal je door kokend water en thats is, de andere soort moet vijf minuten koken, en alles er tussenin
"glasnoedels (so-oen)"
Dat bedoel ik met nepchinees
Dat heet laksa
"Maak een dressing van sesamolie, sojasaus, limoensap en ahornsiroop"
Chinese of Japanse of Koreaanse rijststroop, ja, of die maisstroop uit die landen
Een werkelijk nergens op slaand recept voor Boston Baked beans
Vegetarische Boston Baked Beans, God samme krake
Nergens op slaande ingrediënten (gerookt paprikapoeder), geen mosterd
"Waarom zou je slowcooken als het ook snel kan?"
De suffe vegetarische doos heeft nog nooit van stoven gehoord
"Jackfruit is te koop bij de toko; neem jonge jackfruit op zout water"
Dat heet daar Nangka muda, ja
"maakt in in vegankringen furore als jackfruit"
God God wat een gelul...
"Verhit de olie in de wadjan (wok)"
Alsof dat hetzelfde is!
Totaal verschillende kooktechniek
Wadjan: gaar spul opbakken
Wok: spul snel garen
Chinees roerei in de wok
Dat doe je met olie door het ei, ja!
En die doet er Godbetert ook nog Aromat door...