woensdag 13 maart 2019

De nepchinees van de Volkskrant (3)



Kruiden voor Confit de canard



Zie de vorige aflevering over die nepchinees hier

(alle links hier openen in een nieuw venster)

Daar een link naar de eerste aflevering



"Pompoen met knolselderij en spruitjes"

Gadverdamme!



Tamme kastanjes die snijdt ze in vieren en wokt ze

Kan het debieler...



"Bak het in een paellapan of in een wok"

Huhh???

"Sluit de pan

Huhh???




Pompoenrisotto

Die gebruikt dan kerrie én curcuma

En een theelepel venkelzaad

Dat moet een dubbel kunstgebit zijn

In 35 à 40 koekjes 35 gram kaneel...



"Nürnberger Eliseleebkuchen"

Dat heet Nürnberger Lebkuchen, of Elisen lebkuchen

"Hirschhornsalz (ammonium bicarbonaat)"

Dat heet vlugzout

Amandelen? Nee, hazelnoten

Venkelzaad? Nee, kardamom en steranijs

Vertel mij hoe je Lebkuchen maakt...




"Week de glasnoedels in heet water tot ze zacht zijn"

Nou, dat ligt er nogal aan

De ene soort haal je door kokend water en thats is, de andere soort moet vijf minuten koken, en alles er tussenin

"glasnoedels (so-oen)"

Dat bedoel ik met nepchinees

Dat heet laksa


"Maak een dressing van sesamolie, sojasaus, limoensap en ahornsiroop"

Chinese of Japanse of Koreaanse rijststroop, ja, of die maisstroop uit die landen




Een werkelijk nergens op slaand recept voor Boston Baked beans

Vegetarische Boston Baked Beans, God samme krake

Nergens op slaande ingrediënten (gerookt paprikapoeder), geen mosterd



"Waarom zou je slowcooken als het ook snel kan?"

De suffe vegetarische doos heeft nog nooit van stoven gehoord

"Jackfruit is te koop bij de toko; neem jonge jackfruit op zout water"

Dat heet daar Nangka muda, ja

"maakt in in vegankringen furore als jackfruit"

God God wat een gelul...




"Verhit de olie in de wadjan (wok)"

Alsof dat hetzelfde is!

Totaal verschillende kooktechniek

Wadjan: gaar spul opbakken
Wok: spul snel garen



Chinees roerei in de wok

Dat doe je met olie door het ei, ja!

En die doet er Godbetert ook nog Aromat door...