zaterdag 9 maart 2019

Portugese worst




Proeverij


Al die worsten moest je eerst koken en daarna bakken

Twee van de vier kon je ook rechtstreeks bakken

Ik heb ze dus allemaal eerst gekookt



Farinheira


Dat is armeluis worst

Farinha = meel

Meel met vet

Maar prima te eten!




Alheira


Alho = knof, dus dit is Farinheira met forsch knof

Uitstekend te eten!


O ja

Ik kocht dat spul hier 
(alle links hier openen in een nieuw venster)

Heel goedkoop en weinig verzendkosten




Chouriço


Dat is natuurlijk chorizo

Maar dit is wel van Iberico varken
Pata negra

Qua chorizo uitstekend spul

Ietsje vet, maar ja, dat hoort zo daar...




Morcela fumada


Bloedworst gerookt
Maar zoals je aan de kleur kunt zien: het is een beetje chorizo achtig

In Spanje kom je dit soort droge bloedworst niet zoveel tegen
Daar vind je meer verse bloedworst, met ui of met rijst erin
Erg lekker trouwens

In Duitsland vind je wel soms dit soort droge bloedworst
In Duitsland minder spek erin, en droger (ik bedoel gedroogd)

Heel mooi spul