Proeverij
Al die worsten moest je eerst koken en daarna bakken
Twee van de vier kon je ook rechtstreeks bakken
Ik heb ze dus allemaal eerst gekookt
Farinheira
Dat is armeluis worst
Farinha = meel
Meel met vet
Maar prima te eten!
Alheira
Alho = knof, dus dit is Farinheira met forsch knof
Uitstekend te eten!
O ja
Ik kocht dat spul hier
(alle links hier openen in een nieuw venster)
Heel goedkoop en weinig verzendkosten
Chouriço
Dat is natuurlijk chorizo
Maar dit is wel van Iberico varken
Pata negra
Qua chorizo uitstekend spul
Ietsje vet, maar ja, dat hoort zo daar...
Morcela fumada
Bloedworst gerookt
Maar zoals je aan de kleur kunt zien: het is een beetje chorizo achtig
In Spanje kom je dit soort droge bloedworst niet zoveel tegen
Daar vind je meer verse bloedworst, met ui of met rijst erin
Erg lekker trouwens
In Duitsland vind je wel soms dit soort droge bloedworst
In Duitsland minder spek erin, en droger (ik bedoel gedroogd)
Heel mooi spul