zondag 24 november 2019

Veel recepten voor de kerst!



Vandaag foto's van het maken van een chausson
met komijnekaas en paprika
Overjarige komijnekaas



Een compilatie van wat ik eerder aan

kerstrecepten

gaf in dit blog  

Steeds de namen en dan de link erheen




Vegetarische voorgerechten

En dat zijn natuurlijk geen gerechten met vlees- of visvervangende pastinaken en zo, die vreet Yvet Retteketet zelf maar op, of Janneke Vreugdeloos of zo, nee, gewoon mooie gerechten waar toevallig geen "vermoorde dieren" in zitten


Gestoofde prei met truffelmayo
Verse augurk met kaassaus
Groentesoep met gepocheerd ei
Zie hier
(Alle links hier openen in een nieuw venster)



Voorgerechten met vis

Eieren met foreleitjes
Gesauteerde gerookte zalm
Vissoep met prei

Zie hier



Voorgerechten met vlees

Charcuterie
Luikse gehaktballetjes
Midden-Oosterse lamssoep

Zie hier



De knof in wat olijfolie


Vegetarische hoofdgerechten

Surinaamse eieren
Groenten met Limburgse kaas
Tofu sushi

Zie hier



Hoofdgerechten met vis

Coquilles met artisjok en rijst
Tonijn met kriel en peterseliesaus
Fideuà (pasta-paella) met fruits de mer, tomaat en paprika

Zie hier



Hoofdgerechten met vlees

Kwartels met vijgen
Stoofkarbonaden
Lamsbout met mais en champignons

Zie hier



De paprika


Kaas

Kaas met zoet
Mozzarella met mushroom ketchup
Suggesties voor een kaasplateau

Zie hier



Fruit

Brabantse pruimenflap
Griesmeelpudding met vijgen
Peren met taleggio

Zie hier



Lichter spul

Engelse fruitsalade
Café liégois
Crema all'arancia (cake met sinaasappelsaus)

Zie hier



Licht pikante pepers



Volgende aflevering zie hier

Daar ook de volgende foto's