woensdag 6 november 2019

Rondtrekkende kippen


Ik heb het al eens laten weten: Eko verkoopt eieren van “rondtrekkende“ kippen: vier stuks 1,95 euro plus 0,25 cent statiegeld voor het doosje.
De eerste keer dat ik “rondtrekkende kippen” las, fantaseerde ik over een aantal sportieve kippen op het Pieterpad, of op weg naar Santiago de Compostella en ik vroeg aan de verkoopster “Zijn de kippen allemaal op pad, of blijven er ook thuis in vrijtijdsveren voor de televisie hangen?”  Ze antwoordde heel serieus dat ze dat na moest vragen.

Het is vreemd, nou rook ik al een jaar of acht niet meer, nooit meer een peuk aangeraakt. De laatste tijd heb ik zo'n zin in een sigaret, dat ik het risico niet zou durven lopen een pakje in huis te hebben.
Hetzelfde met vlees. Doordat ik Piet fatsoen probeer bij te brengen en daar o.a. heerlijk geurende Berliner voor gebruik, heb ik zo'n trek gekregen in dat spul, en daar ben ik voor bezweken.

Op radio vertelt een man dat er nog zo'n 200 km aan zandpaden in Brabant is. Ze lopen nu op een handelsroute tussen Dordrecht en Maastricht. Sommige paden dateren uit de steentijd. Verder heeft hij het over zo'n schitterend zandpad tussen Hilvarenbeek en Belgie. Ken ik overigens. De gemeente had het willen asfalteren, is niet doorgegaan.
Enfin, ik bind Piet aan een touwtje en ga het TH terrein verkennen.

Dit heb ik zojuist gegeten. Was het lekker? Zeker! Zoete aardappel met oranje pompoen zonder schil stampen, jonge sla erdoor, kruiden en boter erdoor.
Verse worst uitknijpen, balletjes maken, bakken in roomboter/olie, uitje, paprika (gescheurd in reepjes) en pittig paprikapoeder erbij, komijn-, koriander-, gemberpoeder, p/z
Tomatensaus van Lidl (alle soorten zijn erg lekker) door de  saus. Nou,dan krijg je dat.