vrijdag 8 november 2019

Mooie recepten uit El País



Chausson mozzarella, ansjovis, tomaat
En ui en knof!
Recept zie hier; ff scrollen
(Alle links hier openen in een nieuw venster)



Espaguetis a la carbonara marina

Spaghetti carbonara maar dan met zeevruchten

Zie hier


Zoek op seafood carbonara

Zie bv 20 recepten hier



Deeg


Judiones salteados con berberechos

Soissons opgebakken met kokkels

Soissons: grote witte bonen
Frans, Grieks, Italiaans...

Zie hier


Je struikelt over de bonen - schelpdieren recepten, vooral kokkels

Zoek op cockles beans

Zie bv hier



Mozzarella


Malfatti de espinacas y ricotta

Malfatti (slecht gedaan) met spinazie en ricotta

Zie hier


Wil je een goed recept voor iets buitenlands vinden?
Simpel
Zoek op -in dit geval- malfatti spinach ricotta, voorafgegaan door bbc recipe

Zie hier



Ui, knof, peterselie, kruiden...


Macarons de champiñones y salmón

Macarons -hahahahaha!- van champignons, met zalm

Zie hier


Je plakt rauwe champignonhoeden tot"macarons",  met romige kaas, waardoor gerookte zalm en lente-ui en peper (en zout zou ik zeggen)

Je bestrooit ze met gehakte lente-ui



Sardien en Bergse ansjovis


La tarta de arroz con leche que une España y Holanda

De rijsttaart met melk die Spanje met Nederland verbindt

Zie hier


El Vlaai es una tarta típica del sur de Holanda que se rellena con compota de frutas pero también, por influencia española, de arroz con leche

De vlaai is een taart uit Zuid-Nederlsnd, gevuld met vruchtencompote maar ook onder Spaanse invloed met rijst gekookt in melk

Ik heb op dit blog ooit het beste recept gegeven, en daar houden we het bij

Zie hier; ff scrollen



Kerstomaat


Garbanzos salteados con setas y salchichas

Kekers opgebakken met zwammen en worstjes

Zie hier


Van dat soort titels kom ik altijd culinair klaar, verdomd

Die zwammen dat valt nogal mee
Ze gebruiken portobello en shiitake
( Het kokkerellende nijlpaard Yvet Retteketet schreef ooit dat je haar voor portobello midden in de nacht kon wakkermaken; ik heb het natuurlijk meteen geprobeerd; kreeg ik Ooft aan de lijn die enorm begon te schelden)

Er gaat witte wijn door en Salsa romesco

Zie hier met tomaat ipv romesco
Rozemarijn OK, geen salie
Wel witte wijn en knof!





Olla podrida: la madre de todos los cocidos

Verrotte pot: de moeder van alle stoverij

Zie hier


Over Olla podrida ga ik niks vertellen want daar is al ad libitum over geschreven

Ook niet over dat hutspot ervan is afgeleid, daar is nóg meer over geschreven

Dat zijn meer verhalen voor in dikke lichtblauwe of lichtgele kletsboeken

Nou ja, in die Spanjaard gaan ook eieren...
En varkenspoot- en oor, wat meer voor de hand ligt

Rode bonen, chorizo, bloedworst, krabbetjes

Ui, fors knof, paprikapoeder, peterselie



Is dit koken of is dit niet koken...
Dit is Godverdomme culinair Botero!



Dat oor is "marinada", maar dat moet zijn "adobada", zoek maar op orejo cerdo, oor varken

Oor grof in stukken
Koken met laurier, knof en zwarte peperbolletjes

Afkoelen

Marinade maken: knof, zoet ongerookt paprikapoeder, komijn, zout, witte peper, olijfolie 

Oor in kleine driehoekjes knippen
In de marinade
12 uur koele plek
Regelmatig omroeren

Uitlekken

Bakken op de bakplaat

Serveer met citroen

Dat krakende kraakbeen is ff wenne