Chausson mozzarella, ansjovis, tomaat
En ui en knof!
Recept zie hier; ff scrollen
(Alle links hier openen in een nieuw venster)
Espaguetis a la carbonara marina
Spaghetti carbonara maar dan met zeevruchten
Zie hier
Zoek op seafood carbonara
Zie bv 20 recepten hier
Deeg
Judiones salteados con berberechos
Soissons opgebakken met kokkels
Soissons: grote witte bonen
Frans, Grieks, Italiaans...
Zie hier
Je struikelt over de bonen - schelpdieren recepten, vooral kokkels
Zoek op cockles beans
Zie bv hier
Mozzarella
Malfatti de espinacas y ricotta
Malfatti (slecht gedaan) met spinazie en ricotta
Zie hier
Wil je een goed recept voor iets buitenlands vinden?
Simpel
Zoek op -in dit geval- malfatti spinach ricotta, voorafgegaan door bbc recipe
Zie hier
Ui, knof, peterselie, kruiden...
Macarons de champiñones y salmón
Macarons -hahahahaha!- van champignons, met zalm
Zie hier
Je plakt rauwe champignonhoeden tot"macarons", met romige kaas, waardoor gerookte zalm en lente-ui en peper (en zout zou ik zeggen)
Je bestrooit ze met gehakte lente-ui
Sardien en Bergse ansjovis
La tarta de arroz con leche que une España y Holanda
De rijsttaart met melk die Spanje met Nederland verbindt
Zie hier
El Vlaai es una tarta típica del sur de Holanda que se rellena con compota de frutas pero también, por influencia española, de arroz con leche
De vlaai is een taart uit Zuid-Nederlsnd, gevuld met vruchtencompote maar ook onder Spaanse invloed met rijst gekookt in melk
Ik heb op dit blog ooit het beste recept gegeven, en daar houden we het bij
Zie hier; ff scrollen
Kerstomaat
Garbanzos salteados con setas y salchichas
Kekers opgebakken met zwammen en worstjes
Zie hier
Van dat soort titels kom ik altijd culinair klaar, verdomd
Die zwammen dat valt nogal mee
Ze gebruiken portobello en shiitake
( Het kokkerellende nijlpaard Yvet Retteketet schreef ooit dat je haar voor portobello midden in de nacht kon wakkermaken; ik heb het natuurlijk meteen geprobeerd; kreeg ik Ooft aan de lijn die enorm begon te schelden)
Er gaat witte wijn door en Salsa romesco
Zie hier met tomaat ipv romesco
Rozemarijn OK, geen salie
Wel witte wijn en knof!
Olla podrida: la madre de todos los cocidos
Verrotte pot: de moeder van alle stoverij
Zie hier
Over Olla podrida ga ik niks vertellen want daar is al ad libitum over geschreven
Ook niet over dat hutspot ervan is afgeleid, daar is nóg meer over geschreven
Dat zijn meer verhalen voor in dikke lichtblauwe of lichtgele kletsboeken
Nou ja, in die Spanjaard gaan ook eieren...
En varkenspoot- en oor, wat meer voor de hand ligt
Rode bonen, chorizo, bloedworst, krabbetjes
Ui, fors knof, paprikapoeder, peterselie
Is dit koken of is dit niet koken...
Dit is Godverdomme culinair Botero!
Dat oor is "marinada", maar dat moet zijn "adobada", zoek maar op orejo cerdo, oor varken
Oor grof in stukken
Koken met laurier, knof en zwarte peperbolletjes
Afkoelen
Marinade maken: knof, zoet ongerookt paprikapoeder, komijn, zout, witte peper, olijfolie
Oor in kleine driehoekjes knippen
In de marinade
12 uur koele plek
Regelmatig omroeren
Uitlekken
Bakken op de bakplaat
Serveer met citroen
Dat krakende kraakbeen is ff wenne