maandag 18 november 2019

Foie gras




Een bekende mailt dat hij in Budapest is

Ik mail terug: Foie gras!


Hierboven zie het menu hieronder

Rode wijn-pruimedanten gelei
Spicy fruit bread, whatever that is
Ingemaakte bramen




Er staan nog wel meer mooie dingen op die kaart


Eekhoorntjesbrood-roomsoep met geroosterde gnocchi

Bouillon met ganzelever noedels


Dat laatste intrigeerde me

Liver soup dumplings, dat zijn natuurlijk Leberklöße

En als je op die foie gras noedels zoekt, dan vind je veel half Chinese gerechten

Zie hier
(Alle links hier openen in een nieuw venster)

Zie hier



Hier een echte goelasj
Ik had het er gisteren nog over


Ik had nog wat notities over Foie gras


Wat ik nog steeds eens wil maken:
Gewoon een plak verse foie, gewoon gebakken

En Foie gras au gros sel!
Zie hier

En wat dacht u van Crème brûlée au foie gras?
Zie hier



Foie gras truffé au torchon
Zie een recept (zonder de truffel) hier



Zie de Ballotine de foie gras van Sylvia Witteman op dit blog hier

Met ballotine bewaar je het vet
Maak dus van ganzelever
(Als je een eend slacht loopt er wat gal in de lever)


Eendelever: Terrine de foie gras

Ik kan mijn recept vreemd genoeg niet vinden

Robluchon hier



Mijn truffelschaaf