Een bekende mailt dat hij in Budapest is
Ik mail terug: Foie gras!
Hierboven zie het menu hieronder
Rode wijn-pruimedanten gelei
Spicy fruit bread, whatever that is
Ingemaakte bramen
Er staan nog wel meer mooie dingen op die kaart
Eekhoorntjesbrood-roomsoep met geroosterde gnocchi
Bouillon met ganzelever noedels
Dat laatste intrigeerde me
Liver soup dumplings, dat zijn natuurlijk Leberklöße
En als je op die foie gras noedels zoekt, dan vind je veel half Chinese gerechten
Zie hier
(Alle links hier openen in een nieuw venster)
Zie hier
Hier een echte goelasj
Ik had het er gisteren nog over
Ik had nog wat notities over Foie gras
Wat ik nog steeds eens wil maken:
Gewoon een plak verse foie, gewoon gebakken
En Foie gras au gros sel!
Zie hier
En wat dacht u van Crème brûlée au foie gras?
Zie hier
Foie gras truffé au torchon
Zie een recept (zonder de truffel) hier
Zie de Ballotine de foie gras van Sylvia Witteman op dit blog hier
Met ballotine bewaar je het vet
Maak dus van ganzelever
(Als je een eend slacht loopt er wat gal in de lever)
Eendelever: Terrine de foie gras
Ik kan mijn recept vreemd genoeg niet vinden
Robluchon hier
Mijn truffelschaaf