woensdag 13 november 2019

Zuurkoolkroketten


Wat een geweldig idee, die zuurkoolkroketten! Ook leuk te presenteren en versieren met gerookt spek of worst.

Als je ziet bij de TH hier, iedereen loopt de hele dag door te eten. Hanos en Albert Heijn rijden af en aan, in combinatie met brommertjes en fietsen met kant en klare happen. In elk gebouw zitten eetruimtes en overal zit volk.

Potverdorie, met dit weer: een zuurkoolkret! Is het weer voor das of pet / Denk dan aan de zuurkookkret!

Ik blijf het een keigoed idee vinden. Zo dadelijk loop ik de dagelijkse ronde met de hond. Zie ik weer al die lange slungels lopen met een “afgebakken” half stokbrood waarop een verslakkerd blad sla met iets zogenaamd hartigs, vis, kaas, vlees, “oorspronkelijk“ uit een vakantieland, op geflikkerd is. Allemaal al jaren hetzelfde. Allemaal met weinig smaak.
Kan erwtensoep ook tot kroket gemaakt trouwens?

Hij was er dus al, de zuurkoolkroket, lees ik bij jou; ik zit meteen te barsten van de honger. Kutrecept? Net als zijn haar op die video, dat is ook niet alles! Die zuurkoolkroketten van jou, daar doe je de ontdekking dat het deeg dat je gebruikt Pommes dauphine deeg moet zijn. Ik kan me goed voorstellen dat dat een stuk beter smaakt dan puree met roux.

Op zoek naar iets anders kom ik een schriftje van Mevr. A. tegen en daar staan grapjes in waarmee ze ons, haar jongere zusjes, mee in de maling heeft genomen. Ze had een nieuwe kat en zei tegen ons “De kat is kort geleden geopereerd, je moet er voorzichtig mee zijn.” Wij “Wat had ie dan en waar is hij geopereerd?” Zij “Aan de achterkant, er zit een behoorlijk litteken.” Wij kijken, kat loopt weg, staart in de hoogte. Zij “De staart is hoger gezet.”
Ik moet nog eens verder zoeken, ze heeft grappen geleverd aan Paul van Vliet ooit, voor zijn kerstshow.