donderdag 28 november 2019

Snotterig


Volgens een foldertje mocht ik gratis vega producten uitzoeken t.w.v. 12,50 euro. AH leverde er nog recepten bij. Ik verwarde vega met bio en kwam pas in de winkel, staande voor het bio toonbankje, waarvan ook nog maar een klein gedeelte biologische groenten bevat, erachter dat ik fout zat. Ik moest daar, stel ik zou het kopen, gewoon de volle prijs betalen voor bv. de eeuwige pastinaken, het  pakje met vier gekookte bietjes, een rode paprika of het kleine bloemkooltje etc. Veel  keuze Is er verder niet.

Ik vroeg een verkoopster waar ik moest zijn voor de aanbiedingen uit het foldertje. U moet bij de blauwe kaartjes kijken zei het meisje. Ik aan het zoeken op de wand, die zij had aangewezen. Oh nee, u moet de groene kaartjes hebben riep het meisje. Ik kon uit bijna de  hele  wand met panklare voorbewerkte groentes kiezen en ik dacht juist dat AH zijn klanten een beetje meer milieubewust wilde maken.
De vegetarische slager deed eveneens aan de actie mee, dus kon ik ook voor die 12, 50 i.p.v. groentes een paar backjes  met kunstckip, kunstgehackt, kunstgehacktballetjes, etc. kiezen.

Alle inhoud van die backjes is herkenbaar aan een ondefinieerbare grauwe kleur, in tegenstelling tot de slager zelf, die oogt behoorlijk blozend, zo heb ik ooit bij Pauw gezien.
Thuisgekomen,tijdens het nog bij daglicht bekijken van de backjes, kreeg ik een hekel aan die ckleur.

Chagrijnig probeerde ik een recept in combinatie met eigen toevoegingen. Op een pakje stond (Droge)ingrediënten voor pompoensoep ca 3 porties (330 ml) 32% rode paprika, 32% pompoen, 12% wortel, 11% prei, 11% bleekselderij, 2% koriander, en er zat een zakje bouillonpoeder bij.

Ik had zelf puree van zoete aardappel en ik vond de platte  peterselie er fris uit zien. Toen ik mijn bril opzette, bleek dat koriander te zijn en dat lust ik niet. Ik fruitte de kant en klare snotterige blokjes groente en voegde die bij mijn eigen aardappelpuree. En, Loek? Hoe smaakte het? Antwoord: Niet te vreten, een vieze, snotterige handel, bah!

Ik had ook nog een bakje met verschillende soorten paddestoelen, met verse tijm en rozemarijn gekocht. Zelfde gedoe: paddestoelen waren snotterig. Had ik zelf nog room en dergelijke toegevoegd. Niet opgegeten.

Een zak gesneden groente ligt in het vriesvak.

Een bakje paddestoelen, niet een backje want het was geen aanbieding, smaakte fatsoenlijk.

Gek dat ik me kwaad maak?

Loek