Ssamjang
Droge tteok
Met kip en pikante ui
Tteok dat is massieve rijstpasta, vers of niet
Zie hier
(Alle links hier openen in een nieuw venster)
Als je er in het blog op zoekt, dan zie je dat ik recentelijk veel kookte met verse tteok
Nu met droge, een stang rijstdeeg in plakjes gesneden en die plakjes gedroogd
Je ziet ze op de allerlaatste foto van deze post
Week de tteok enkele uren en roer af en toe om
Ssamjang maken
4 op 3 gochujang (zie hier) en doenjang (zie hier)
Gehakte knof en ui, heel fijn
Rijstwijn (gebruik Koreaanse soju)
Mulyeot (Koreaanse moutstroop)
Zwarte peper
Sesamolie (Koreaanse, maar niet de pikante)
(Uhh, ik gebruikte in pindaolie iets gestoofde minder fijn gesneden ui en knof...)
Kookde tteok met wat zout en flink water; duurt ff
Maar pas op: van Nog net taai slaat het in ene om naar Mooi gaar maar toch nog beet
Stoof de ui in reuzel, lang en langzaam
Bak de kip (dij-filets)
Soju erbij en knof en stoof verder
Laat de kip garen bij de ui, eventueel met wat kippenbouillon
Serveer kip, ui, tteok en ssamjang
(Ik at het restant ssamjang vanavond bij wat overgebleven en opgebakken krieltjes
Ach ach ach ach ach... Waar hep ik het aan verdiend...)
Parupu podi rice
Met lente-ui en tofu
Al die rice mixes, zie ook twee recepten verder: ik besprak ze in de post van gisteren
En je kan ze hier krijgen
Dat wil zeggen kopen dan dus
Hoofdingrediënt van Parupu podi rice mix: Pottu kadala, split-kikkererwten, geroosterd
Rijst koken
Uit de pan
Pinda-olie, lente-ui sauteren, uit de pan
Pinda-olie, ui, knof...
Iets Chinese varkensbouillon erbij (blokjes bij de betere toko)(of gebruik gerookte krabbetjesblokjes uit de Poolse winkel)...
Pinda-olie
Die Rice powder op laag vuur...
Rijst erin warmen
Tofublokjes en lente-ui erbij en wat meer bouillon
Pandan rijst
Bij kip Tikka masala, met groene paprika
Kook ontvette kip, altijd dij-filets (Aldi!) als je althans geen poten gebruikt, kort in kippenbouillon
Uit de bouillon
Pinda-olie, sauteer stukjes groene paprika, uit de pan
Pinda-olie, ui, knof, gemberwortel...
Gekneusd komijnzaad, mild paprikapoeder, vers geraspte droge koenjit, garam masala...
Tomatenprut...
Kokosroom...
Stukjes schoongemaakte gedroogde kashmiri pepers meestoven (Westland Peppers)...
Kip meestoven...
De rijst koken
Paprika en korianderblad en paprika bij de kip
Sprouted fenugreek rice
Met omelet en paddo's
Zie ook voor dat Sprouted fenugreek rice mix de post van gisteren
Hoofdingrediënt gedroogde gemalen spruiten van fenegriek
Mooie volle iets pikante smaak
Gebruik niet teveel!
Ook weer te koop bij Geen aardappels, zie hier
(Vreemde naam, die Geen aardappels; er bestaan tig zeer fraaie Indiaas-koloniale aardappelgerechten...
We hadden het er laatst nog over...)
Pinda-olie, steelstukken paddo's...
Prakken, vocht afgieten en bewaren
Droogkoken, pinda-olie, stukjes hoeden...
Uit de pan en vocht bij het andere vocht
Pinda-olie, ui, knof...
Surinaamse rijst erin aanbakken
Kippenbouillon en vocht van de paddo's erbij...
Rijst garen...
Rijst afgieten
Pinda-olie, Sprouted fenugreek mix...
Rijst erin opbakken
Paddo's erin warmen
Omelet bakken...
Tteok nog eens
Met tofu en bamboe
Weer droge tteok, weer weken dus, en af en toe omroeren
Koken met veel water en wat zout
XO saus maken
Twee delen XO op een deel Light soy
Op smaak met geraspte Chinese rietsuiker, en eventueel wat pikanter maken met zie maar
XO zie hier
Tofu plakken door bloem, in neutrale olie bruinen en uit de pan
Pinda-olie, ui, knof...
Bamboe uitgelekt uit blik erbij (soort: plakjes, niet de lucifers)...
Kippenbouillon...
XO saus erbij...
Proef op pikant
De tofu en de tteok erin warmen