maandag 11 november 2019

Dit wordt de culinaire ontdekking van het jaar...





Ja, niet dit hierboven
Nee, dat heb ik ergens gejat gewoon...


Zuurkoolkroketten!


Ik heb er jaren, verdomd, over nagedacht hoe je dat zou moeten maken

Van gewoon zuurkool kan je natuurlijk geen kroketten maken

Zuurkoolstamp?
Maar dan moet er een partij bloem bij, en dan verlies je dus smaak

Maak maar wortelknoedels, gnocchi alle carote
Onhandelbare slappe troep, maar uitstekend om als quenelles te verwerken
Meer bloem erbij: tot kroketten te vormen, zeker, maar smakeloze troep; zie zo'n 24Kitchen kutrecept hier (alle links hier openen in een nieuw venster)



Momenteel hebben we hier in huis een discussie
Zijn dit broers of zijn dit homo's?
(Ik denk beide)(Dat kan toch?!)
Enorme hypige flauwekul, trouwens
(Omroep Max)



Maar goed,

zuurkoolkroketten!


Had een mooie pan teveel zuurkool staan
Met flink zuurkoolspek gekookt, en gestoofd met Poolse knoflookworst


Denkdenk

Ja! Plop! Daar is ie!
Pommes dauphine deeg!
Dat kan je, net als kroketten, prachtig frituren!
Het wordt mooier als je het ook nog paneert, weer net als kroketten, en het is maar 1/3 deeg op 2/3 puree!
Respectievelijk soesjesdeeg en puree voor Pommes duchesse (ei er pas bij als je de twee mengt)


Wow!

Ik maakte het vanavond, vlees erin kleingesneden
Ik proefde het deeg...
God Gristus wat gaat dat lekker worden...
Tsjongejongejonge...

Wat ben ik toch bevoordeeld, dat God me zo heeft geschapen dat ik zo goed kan koken, Jezus Maria en Jozef...

Wat moeten dat Kokkerellende Nijlpaard en die Janneke Vreugdeloos en die Otto Kleynejan en die Dikke Mossel toch een afschuwelijk leven hebben, als ze machteloos tandenknersend dit soort teksten bij mij lezen...
Om over Markus Huivers en Smak van Ginder maar niet te spreken...
Of Joel Broekbaard...


Precies recept kompt!



Vond ik bij een Indiase uitgever
Op zoek naar Kuifje in het Hindi