Verse koenjit
Voordeel: gedroogde koenjit raspen is pokketiefuswerk
Nadeel: alles wordt onuitwisbaar geel; zie het mesje
Smaakverschil?
Ach, je gebruikt het voor verschillende doelen...
Vers is meer stoven, droog meer bakken
Gestoofde kriel
Met gekookt ei, doperwten en verse koenjit
Biokriel wassen, half gaar koken met zout in de schil (het neemt tóch wel wat zout op), uit de pan
Eieren hard koken
Pinda-olie, ui, knof, pepertje...
Verse koenjit plakjes...
Bloem...
Kippenbouillon...
Kokosboter...
Proef
Kriel in stukjes verder garen in de saus
Diepvries doperwten warmen in de saus
Daarna ook de aardappel en het ei
Gekookte aardappel
Met zuurkool en Poolse knoflookworst
Reuzel, ui, knof, pepertje...
Ik gebruikte gedroogde uitgehaalde Kashmiri pepers (bij Westland Peppers)
Drie stuks, in de lengte gespleten
Later kan je ze er mooi uitvissen
Gebroken karwei, gehalveerde jeneverbessen, laurier...
Zuurkool aanbakken, en goed los maken met twee vorken
Uit de pan
Plakken zuurkoolspek onder in de pan
Zuurkool terug
Witte wijn
Uren zachtjes stoven
Af en toe wat water toevoegen
Stukjes worst erbij het laatste half uur
Aardappel in blokjes koken
Gebakken aardappelen
Met flink jus bij Sformato di spinaci
Spinazie ontdooien / uitlekken
Ricotta uitlekken indien nodig
Aardappelen half gaar koken
Schijven
Langzaam lang bruinen met fors boter, op het laatst met knofjes
Geen anti-aanbakpan!
De zeef met de spinazie op een pan met kokend zout water, zodat de spinazie net onder staat
Garen, uitlekken, uitdrukken
Ricotta erdoor
Parmezaan erdoor met nootmuskaat en p/z (denk aan de eieren hieronder)
Ei erdoor tot mooi pappig
Goed koelen
Vormpjes of een vorm beboteren en bepaneermelen
Spul erin
Oven, 180°
Het is goed als het wat gerezen is
Klaar: oven uit, deur nog een tijdje dicht laten
Jus maken bij de aardappelen
Ovenaardappelen in mosterdolie
Met panir, peultjes en Chaat masala
Chaat masala zie hier
(Alle links hier openen in een nieuw venster)
Maak dat
Peultjes kop-kont-ontdraden, en in koud water
Aardappelen half gaar koken
Peultjes afgieten, droogdeppen en sauteren in pinda-olie
Oven, aardappelen door mosterdolie gehaald erin
Pinda-olie, ui, knof...
Peultjes, kippenbouillon, garen
Wat inkoken, en blokjes panir erin warmen
Serveer met Chaat masala ernaast voor erover
Ovenaardappelen anders
Met tilsit (goede stinker nemen; Jumbo) en stoofui
Zoete ui lang zachtjes stoven in boter, met een deksel en op heel laag vuur
Witte wijn en Worcester en p/z erbij, ietsje hoger, geen deksel
Olijfolie, ui, knof, peterselie...
P/z
Aardappelen half gaar koken
Schijven
Vette ovenschotel
Aardappelen, ui, kaas, knof-ui
Oven