Die Indiase Rice mixes, dat is aardig spul
Je koopt ze hier
(Alle links hier openen in een nieuw venster)
Complexe smaken
Ik geef wat links naar posts waar ik ze gebruikte
Soms staat er "bittertje" of zo, en als er niks staat dan was het moeilijk te omschrijven
Altijd mooie smaak, altijd redelijk pikant
Het hoofdingrediënt geef ik aan, de rest is chili, zout en Asa foetida
En verschillende soorten linzenmeel
Urid dal, Gram dal. Block gram...
Gebruik
Neutrale olie
Wat ui en knof...
Spul erbij op laag vuur...
Gekookte rijst erin opwarmen
Amla
Zie hier
Maar pas op: scroll naar beneden, want ik behandel er daar nóg twee
Laat dat venster open staan voor die andere twee
Amla is een soort kruisbes of zo
Mooie frisse smaak
Adamant creeper
Staat op dezelfde pagina bovenaan
Hoofdingrediënt: deze plant hier
Ook een mooie frisse smaak
Lemon rice powder
Ook op dezelfde pagina
Hoofdingrediënt moge duidelijk zijn
En natuurlijk óók weer heerlijk fris
In/op de Cariben maken ze citroenrijst zo:
Olijfolie, ui, knof, pepertje
Bak Surinaamse of Amerikaanse rijst even aan in die olijfolie
Kook gaar met kippenbouillon en redelijk wat citroenrasp
Brahmi leaf
Hoofdingrediënt deze plant hier
Brahmi blad...
Zie mijn post hier
Daar heb je dat mooie bittertje
Sprouted fenugreek
Fenugriek spruiten die gedroogd / gemalen zijn
Ik post het morgen
Mooie volle smaak
Paruppu podi
Post ik ook morgen
Hoofdingrediënt Pottu kadalai, geroosterde linzen, althans het meel daarvan
Er zit ook komijn in
Mooie smaak, maar wel erg heet, wat de smaak wegblaast
Er bestaat ook nog Balloon vine rice mix
Nog niet gevonden...