maandag 4 november 2019

De culinaire pers



Je zal Godverdomme maar dit braaksel op je bord krijgen
Maar die lustmoordenaar van het volgende plaatje,
die at het op!


AD

Van Kop tot Staart


Dat is dus zoals altijd als de Nederlandse culinaire journalistiek zich met veel gehijg en gekwaak bezig houdt met "van kop tot staart"

Een bavette! Spannend!
Vanglap! Goh!
Varkenswang! Tjee!
Et cetera

AD idem dito (het artikel is weg)(en terecht)
Niks orgaanvlees, en als pièce de résistance kalfshart
Gewoon spiervlees dus

De Nederlandse culinaire journalistiek, dat is saus verf toeters en bellen

Zie echt orgaanvlees op dit blog hier



De schizofrene lustmoordenaar Joel Broekbaard
Schrijft restaurantrecensies voor NRC


Parool

Mosselen


Zie hier

(Alle links hier openen in een nieuw venster)

Er moet peper bij
"Peehpèhw"

"Mosselen! Oh wat lekkejl!"

"Jouw vadej die is mosselkweker"

Dat die mosselpan heet moet zijn
Ja, als je er een halve groentewinkel in flikkert wel ja...

De groenten moeten óp de mosselen omdat ze anders aanbranden
Ja, als je niet kan koken wel ja...

Hoe het wel moet?
Luister
Olie of boter, soepgroenten heel fijn, witte wijn, langzaam aan de kook en een tijdje laten trekken
Afkoelen, en zorg dat je nu enkel een dun laagje vocht in de pan hebt
Mosselen erop, deksel, groot vuur, schudden



Hier hebben ze van die Broekbaard een
gladde uitbater van Turkse winkels gemaakt,
met ook nog een en ander elders zeg maar


De Volkskrant

Otto Kleynejan

Parmigiana


Zie hier

Op de eerste plaats heet dat niet Parmigiana, maar Parmigiana di melanzane

Het is dan ook geen "ovenschotel van aubergine, tomatensaus en mozzarella", maar een ovenschotel van aubergine, met daarbij tomatensaus en (geen buffel!)mozarella

En er gaat géén knoflook in
En zeer zeker geen koriander
En vooral helemaal geen kikkererwten!
En je maakt het met olijfolie, zeker, zeker, maar de aubergine bak je in arachideolie, ja



Ik vond in

Libération

twee mooie recepten


Poussin aux anchois

Kuiken met ansjovis

Geen recept, het werd enkel genoemd

Maar ik vond wel wat
Zie hier

Moeten we wel Ontario uien hebben, Ontario tomaten en Ontario champignons
Zal wel meevallen


Haricots verts aux saucisses de Morteau

Haricots verts met Morteau worst

Zie een recept hier

Zie die worst hier

Koop bij AH grove Veluwse rookworst
Bij de verse vleeswaren



Janneke Multatula Vreugdeloos
Schrijft recepten in NRC


El País

Milanesas

Milanese (schnitzels)


Het artikel (hier) gaat over de Argentijnse variant van de Wiener Schnitzel

Veel spul wordt erbij geserveerd:
Kweeperengelei
Verschillende soorten gesmolten kaas (niet naast mekaar maar het ene restaurant gebruikt dit, het andere dat)
Lapjes pancetta (bedenk dat het overgrote deel van de Argentijnse en ook van de Uruguayaanse bevolking van Italiaanse komaf is)
Gegrilde paprika
Gebakken ei
Ananas
Gedroogde kersen in marasquin
Champignons...

De schnitzel wordt gepaneerd met ei, met daardoorheen knof, peterselie, zout, mosterd, wat water, oregano, gemalen rode peper en wat komijn

Wedstrijd!
Wie vindt als eerste de schnitzel hier!



Van haar hebben ze een kuise kwezel gemaakt...
Woehahahahahahaha!!!!!!!!!!!!