Van deze foto had ik het recept niet opgeschreven
Nee, logisch
Kip met patat...
(En rabarbermoes! En mayo! En piccalilly!)
Gekookte aardappelen
Wel in saus gekookt natuurlijk
Nee, het idee... dat je aardappelen in water zou koken...
Met kip en prei en Geuze
Kip (niet te kleine stukken) in boter bruinen
Uit de pan
Kriel met zout koken, bio in de schil
Uit de pan
Boter, spekjes...
Sjalot, knof, grof gebroken witte peper, peterselie, selderijblad...
Forsch prei...
Geuze erin, en kip...
Geuze Boon natuurlijk
P/z?
Kriel erin opwarmen
Aardappel kroketten
Ja, die had ik gemaakt met ui en knof en soepgroenten erin!
Met groene aspergepunten en blauwe kaassaus
Olijfolie, ui, knof, gebroken droog rood pepertje...
Steelstukken van de aspergepunten...
Kalfsbouillon...
Proef op p/z
Boter, bloem...
De bouillon van hierboven erin met wat witte wijn...
Blauwe kaas in brokken erin oplossen (ik gebruikte Gorgonzola dolce)
Proef
Maak af met marsala
Aardappelkroketten frituren
Het spul van die steelstukken in de saus, en de toppen van de asperges
(De kaassaus hieronder is dun; ik heb die ingekookt, en van een deel Croques gemaakt)
Friet
Eindelijk!
Met een entrecôte (Waddenvlees) en champignons
(Die Wadden entrecôte hebben ze bij AH ook, maar daar enorm lullig dun gesneden, en "gerijpt" zonder verdere vermelding van hoe of wat, dus flauwekul)(AH is voor duurder publiek zonder kookverstand)
Boter, sjalot, knof...
Champignons (kleine, hele), p/z...
Witte wijn, inkoken
Crème fraîche...
Entrecôte bakken...
Friet bakken...
Mayo...
(Ik had eerder al die Heinz mayo Seriously Good, crèmekleurige fles; nu had ik een gouden fles Seriously Good Times, nóg beter)
Aardappelpuree
Met Confit de canard en uienstoof
God God God wat was het vies lekker...
Parmentier de canard heet het
Maar het is meer een filosoof cq jachtschotel dan een Hachis Parmentier, met veel ui dus
Een filosofische eend dus!
Vaucanson!
Blik Confit de canard open
Op warmhoudplaatje met middelhoge vlam
Als het vet gesmolten is, de poten er voorzichtig uithalen met een tang
Wat afkoelen
Ontvellen (vel apart leggen!)
Pluizen (grof!)
Kort opbakken in eendenvet
Uien (één blik Confit = 4 à 5 poten, zes normaal formaat uien, één kilo aardappelen: 6 porties) lang en langzaam stoven in eendenvet (uit dat blik natuurlijk)
Met deksel
Na een uurtje witte wijn erbij en wat kippenbouillon en zonder deksel verder stoven en inkoken
Afmaken met p/z en wat malaga
Aardappelpuree maken met zout, witte versgemalen peper, nootmuskaat, volle melk, en geen boter maar eendenvet
(Rest eendenvet in een pot in de koeling
Aardappels in bakken! Eieren! Tartaartjes!)
Ovenschotel
Invetten met eendenvet
Puree
Ui
Vlees
Puree
Ui
Vlees
Puree
Inkwasten met eendenvet
Paneermeel
Stukjes vellen erop (zie hieronder)
Oven
Kriel
Met roodbaars, doperwten en garnalensaus
Ja want dat at ik op Borkum en dat wou ik zelf ook eens proberen want dat was erg lekker...
Garnalenbouillon maken
Als visbouillon, maar met rauwe grof gehakte grijze ongepelde garnalen
Boter, sjalot, knof, peterselie, selderijblad...
Bloem...
Versauzen met de gezeefde garnalenbouillon (liefst eerst ingekookt) en witte wijn
Rauwe grijze gepelde garnalen erin en van het vuur af
Kriel koken
Bio, in de schil
De saus op laag vuur, Crème fraîche...
Diepvries doperwten erin garen op wat hoger vuur...
Proef p/z
(Ik gebruikte wat grof gemalen Koreaanse rode peper; dat is like wow man in een roomsaus... Heel volle smaak, niet erg pikant...)
Bak de vis in boter en piep de kriel warm indien nodig
Bieslook knippen over de hele handel
Jezus Gristus Maria en Jozef wat kan ik toch goed koken...