Foto's vandaag: General Tso's chicken
Zoek op het blog
Hierboven de coating (links) en de saus
Zie de eerste aflevering van deze mini serie hier
(alle links hier openen in een nieuw venster)
Op die eerste uitzending tig recepten met witte asperges, en een bespreking van de voorgerechten die ik dit seizoen ga maken
Aan het eind een link naar aflevering 2
Daar het eerste deel van een bespreking van de hoofdgerechten, die ik dit seizoen ga maken
"bespreking", want de recepten volgen hier eerst zodra het gemaakt en gegeten is
Hieronder het tweede deel van de bespreking van de hoofdgerechten
De kip marineren in de coating
Met Duvel-roomsaus
De gekookte asperges pureren
Ei, room, bloem, p/z erdoor en in ovenschaaltjets de oven in
Kip bakken met p/z, tijm, rozemarijn
Vet afgieten
Duvel
Aanbaksels loskrabben en wat inkoken
Room en p/z
Roerbakken met peultjes en sesam
Asperges koken en in stukken
Roerbakken in maisolie en uit de pan
Peultjes roerbakken met sesamzaad
Garen met kippenbouillon
Gaar: asperges erbij
Verse Beijing noodles
Asperges met Beurre blanc met Noilly Prat
Sjalot zweten en inkoken met witte wijn
Nolly Prat erbij (géén gewone witte vermout!!) en ietsje citroensap
Botertjes erdoor...
Crème fraîche...
Proef op p/z
Asperges naast eendenborst met Sauce cassis
Maak een velouté (begin met boter en sjalot) van eendenfond (betere Duitse supermarkt of zelf maken) met op het laatst Crème de Cassis erbij
Gril de eendenborst
Niet op de BBQ maar in een grilpan want u hebt de jus nodig
Kook de asperges
Geef er gegratineerde (dat betekent dus in de oven gebruind; niet idem met kaas) aardappelpuree bij, en naast de saus ook de jus
De saus met, in mijn geval, paprika
Asperges met hazelnotensaus
Boter, bloem, kookvocht asperges, p/z, citroensap
Eigeel door room kloppen en de saus daarmee opwerken
Gebroken hazelnoten in iets boter opbakken en door de saus
Asperges met gerookte tong
Precies hetzelfde als à la flamande
Dat is met beenham, boterjus, Œufs mimosa, nootmuskaat
Alleen dan dus met plakjes gerookte ossentong!
Van dezelfde orde en grootte als mijn fantastische idem met pekelvlees...
De kip
Eindelijk