dinsdag 2 april 2019

Asperges (3)



Foto's vandaag: General Tso's chicken
Zoek op het blog
Hierboven de coating (links) en de saus



Zie de eerste aflevering van deze mini serie hier

(alle links hier openen in een nieuw venster)


Op die eerste uitzending tig recepten met witte asperges, en een bespreking van de voorgerechten die ik dit seizoen ga maken

Aan het eind een link naar aflevering 2

Daar het eerste deel van een bespreking van de hoofdgerechten, die ik dit seizoen ga maken
"bespreking", want de recepten volgen hier eerst zodra het gemaakt en gegeten is

Hieronder het tweede deel van de bespreking van de hoofdgerechten



De kip marineren in de coating


Met Duvel-roomsaus


De gekookte asperges pureren

Ei, room, bloem, p/z erdoor en in ovenschaaltjets de oven in

Kip bakken met p/z, tijm, rozemarijn

Vet afgieten
Duvel
Aanbaksels loskrabben en wat inkoken

Room en p/z



Roerbakken met peultjes en sesam


Asperges koken en in stukken

Roerbakken in maisolie en uit de pan

Peultjes roerbakken met sesamzaad

Garen met kippenbouillon

Gaar: asperges erbij



Verse Beijing noodles


Asperges met Beurre blanc met Noilly Prat


Sjalot zweten en inkoken met witte wijn

Nolly Prat erbij (géén gewone witte vermout!!) en ietsje citroensap

Botertjes erdoor...

Crème fraîche...

Proef op p/z



Asperges naast eendenborst met Sauce cassis


Maak een velouté (begin met boter en sjalot) van eendenfond (betere Duitse supermarkt of zelf maken) met op het laatst Crème de Cassis erbij

Gril de eendenborst
Niet op de BBQ maar in een grilpan want u hebt de jus nodig

Kook de asperges

Geef er gegratineerde (dat betekent dus in de oven gebruind; niet idem met kaas) aardappelpuree bij, en naast de saus ook de jus



De saus met, in mijn geval, paprika


Asperges met hazelnotensaus


Boter, bloem, kookvocht asperges, p/z, citroensap

Eigeel door room kloppen en de saus daarmee opwerken

Gebroken hazelnoten in iets boter opbakken en door de saus



Asperges met gerookte tong


Precies hetzelfde als à la flamande
Dat is met beenham, boterjus, Œufs mimosa, nootmuskaat

Alleen dan dus met plakjes gerookte ossentong!

Van dezelfde orde en grootte als mijn fantastische idem met pekelvlees...



De kip
Eindelijk