zondag 5 januari 2020

Zuurkool en forel


Zoals je kunt zien: het is buikspek geworden. De slager had alleen dat nog. Het heeft gisteren  minstens zeven uur op een laag pitje (met laurier, jeneverbessen, gekneusde peper, etc.) tot over zijn oren in de wijn staan sud-de-ren... Heel zachtjes dus.  Nu zou ik aan het deeg moeten  beginnen, maar ik denk dat ik dit eerst morgen eet met aardappelpuree. Het buikspek kan je met je duim uit elkaar duwen. Tip van Loek: ga nooit met honger boodschappen doen. Ik zit nog met boerenkool en heb zojuist een pizza op en ik wil gaan schilderen.

Die pizza  verkoopt Lidl als twee losse bodems met tomatenpuree, zelf verder vullen. Ik zal een foto sturen. Ik dacht dat het zalmfilet was en dat lust ik niet, maar het bleek om forel (3 ons) te gaan, heerlijk. De bodem was loeiheet, de bedekking ervan was niet gloeiend heet, maar dik bedekt, heerlijk.


Ik durfde de foto niet te sturen, want ik voel de bui al hangen. Wat doen die vochtdruppels op de voorgrond? Ik weet niet of het water of olie (van een hele fijne Italiaan op de markt) was. De  pizza zelf gloeiend heet, de bedekking lauw... De forel heb ik nog nooit zo lekker gegeten, zeker niet zoals uit die pakjes.