Vandaag inkopen op de foto's
De beste amaretto ever
Gemaakt met amandel-alcohol
Ik vond drie menukaarten, althans kladjes ervan
De eerste voor een mooie tent in Parijs, met een internationale keuken
Dat was in de buurt van het Gare du Nord
Drie gangen keuzemenu
(Vego, vis, vlees)
Linzenkroket met abrikozenchutney
Salade met gedroogde kwal
Pâté de campagne (alles huisgemaakt natuurlijk)
Sylter vissoep
(Je kon drie gangen nemen met onder andere de soep, of vier met óók soep)
(Vego, vis, vlees)
Tagliatelle, eekhoorntjesbrood, parmezaan
Sepia, haricots verts (dat moest eigenlijk kouseband zijn), Thaise rijst
Parmentier de canard (enorm lekker; filosoof met confit van eend dus)
Engelse kazen
(Weer óf als nagerecht óf als extra gang)
Fruitsalade gemarineerd in Earl Grey
Peren-roomijs
Chausson aux pruneaux (Brabantse pruimenflap dus)
Dat is lang geleden!
Maakte er al een Dry Manhattan mee
Staat nog genoteerd Cuba libre, mojito, pisco sour, planter's punch, Singapore sling en zombie
Een hapjestent
Kladje in het Engels
Ik weet niet meer voor waar dat was, maar ik denk ook Parijs
The Wall heette die tent
Die waren ook weer steeds vego vis vlees, en zo te zien wisselde het wekelijks of maandelijks
* Satay, served with rice cooked in banana leaf (lontong dus)
Marinated firm tofu with peanut sauce
Shrimps with coco sauce
Spicy goat with soy sauce
* Croquettes
Lentils, (weer, maar nu) with mango chutney
Oyster, with shrimp sauce
Oxtail, with madera sauce
* Tapas, served with French bread
Mushrooms and garlic
Octopus with spicy smoked paprika
Black pudding
* Soup, served with French bread
Broccoli with lager
Crab stock
Beef and fennel
Nog nooit zo'n lekkere Dry Martini gedronken als hiermee
Met Noilly Prat natuurlijk
Wat er allemaal voor kruiden inzitten...
Jeneverbes, sereh, koriander, engelwortel, iriswortel (orris), paradijskorrels, kubebe (staartpeper), amandel en zoethout
Nog een hapjestent, en dat was een zaak die bij de eerste hierboven hoorde
Alles weer "van de week" of "van de maand"
Kroket: groene asperges
Soep: bloemkool (maar nu dus) met pilsner
Koud 1: gerookte heilbot met radijs
Koud 2: Duitse rauwe ham
Chausson 1: champignons, mozzarella
Chausson 2: uien en spek (Zewelwai dus)
Kaas: Engelse kazen (uit dezelfde week of maand dus)
Pâtisserie: weer die pruimenflap
IJs: weer dat peren-roomijs
En weer die fruitsalade
Daar had ik die Dry Manhattan mee gemaakt
En Whishy sour op komst