maandag 20 januari 2020

Hot!



Maar dit hierboven is dus géén hot stuf
Dit is shishito, zie hier (alle links hier openen in een nieuw tabblad of venster)
Verkrijgbaarheid zie daar
Net zoiets inderdaad als Pimientos del Padrón
Zie hier
Verkrijgbaar? Jumbo (eventueel ernaar vragen zodat ze er komen)
Je leest altijd over gebruik in z'n geheel
Maar werkt fantastisch, allebei, kleingesneden door roerbak
Nooit de zaadjes verwijderen!




Gefermenteerde soja-bonen (tausi) met tofu

Zie over tausi de post van zaterdag jl



Frituur tofu-blokjes
Enkel tot ze net kleuren; méér kleuren ze niet maar ze worden wel kleiner

Week de tausi (dubbel volume water als boontjes)

Kook ze in het week-water

Giet af (bewaar het water) en hak fijn
Doe terug in het water

Voeg aan het mengsel Dark soy toe en goela djawa

Bak kort in arachide-olie bos-ui, knof en rode rawit

Voeg het bonen-mengsel toe en breng aan de kook

Warm er de tofu in op



Vullen met worstvlees van merguez



Rouille

Wordt gebruikt om vissoep op smaak te brengen


Ook in blikjes verkrijgbaar bij de betere vishandel


Rooster enkele rode spaanse pepers zonder de zaadlijsten in een hete oven

Laat oud witbrood zonder korst weken in visfond

Maak een puree van het iets uitgelekte brood, de pepers, knof en olijfolie.



Recept 2

Maak gelijke hoeveelheden rode en groene Spaanse pepers schoon (zonder zaad of zaadlijst dus) en kook 10 minuten in kokend water zonder zout

Giet af en laat goed uitlekken

Blend met een gelijk volume aan knof en idem goed uitgelekte geroosterde paprika uit blik

Breng op smaak met z/p, werk er brood doorheen (als hierboven) en maak er met olijfolie een "mayonaise" van


Rouille met de rieme die je hep!



Vóór de oven (goed door olijfolie gehaald)



Tilapia met pepersaus


Leg de schoongemaakte vissen in een braadpan in een laagje visfond, breng aan de kook zonder deksel, draai de vissen en laat nog acht minuten doorsudderen, waarbij de vis nog eenmaal wordt gedraaid; laat
niet droogkoken.

Haal van het vuur

Maak tomatensaus met veel rode Spaanse peper

Giet over de vis, breng aan de kook en laat een kwartiertje doorsudderen zonder deksel op de pan


Filets


Drie minuten en zes minuten



Ná de oven



Peperjam


Hak uitgehaalde paprika grof (de kleur maakt niet uit) met, per kopje paprika, twee uitgehaalde en gehakte hete Spaanse pepers, liefst japapeño

Doe er per kopje mengsel twee kopjes geleisuiker bij en een half kopje witte wijnazijn

Breng aan de kook, roerend, en laat dan een kwartier op heel laag vuur staan

Breng weer aan de kook en laat roerend twee minuten doorkoken

Van het vuur af en nog vijf minuten roeren

Opslaan in schone potten, wecken en minstens een maand laten staan