Maar dit hierboven is dus géén hot stuf
Dit is shishito, zie hier (alle links hier openen in een nieuw tabblad of venster)
Verkrijgbaarheid zie daar
Net zoiets inderdaad als Pimientos del Padrón
Zie hier
Verkrijgbaar? Jumbo (eventueel ernaar vragen zodat ze er komen)
Je leest altijd over gebruik in z'n geheel
Maar werkt fantastisch, allebei, kleingesneden door roerbak
Nooit de zaadjes verwijderen!
Gefermenteerde soja-bonen (tausi) met tofu
Zie over tausi de post van zaterdag jl
Frituur tofu-blokjes
Enkel tot ze net kleuren; méér kleuren ze niet maar ze worden wel kleiner
Week de tausi (dubbel volume water als boontjes)
Kook ze in het week-water
Giet af (bewaar het water) en hak fijn
Doe terug in het water
Voeg aan het mengsel Dark soy toe en goela djawa
Bak kort in arachide-olie bos-ui, knof en rode rawit
Voeg het bonen-mengsel toe en breng aan de kook
Warm er de tofu in op
Vullen met worstvlees van merguez
Rouille
Wordt gebruikt om vissoep op smaak te brengen
Ook in blikjes verkrijgbaar bij de betere vishandel
Rooster enkele rode spaanse pepers zonder de zaadlijsten in een hete oven
Laat oud witbrood zonder korst weken in visfond
Maak een puree van het iets uitgelekte brood, de pepers, knof en olijfolie.
Recept 2
Maak gelijke hoeveelheden rode en groene Spaanse pepers schoon (zonder zaad of zaadlijst dus) en kook 10 minuten in kokend water zonder zout
Giet af en laat goed uitlekken
Blend met een gelijk volume aan knof en idem goed uitgelekte geroosterde paprika uit blik
Breng op smaak met z/p, werk er brood doorheen (als hierboven) en maak er met olijfolie een "mayonaise" van
Rouille met de rieme die je hep!
Vóór de oven (goed door olijfolie gehaald)
Tilapia met pepersaus
Leg de schoongemaakte vissen in een braadpan in een laagje visfond, breng aan de kook zonder deksel, draai de vissen en laat nog acht minuten doorsudderen, waarbij de vis nog eenmaal wordt gedraaid; laat
niet droogkoken.
Haal van het vuur
Maak tomatensaus met veel rode Spaanse peper
Giet over de vis, breng aan de kook en laat een kwartiertje doorsudderen zonder deksel op de pan
Filets
Drie minuten en zes minuten
Ná de oven
Peperjam
Hak uitgehaalde paprika grof (de kleur maakt niet uit) met, per kopje paprika, twee uitgehaalde en gehakte hete Spaanse pepers, liefst japapeño
Doe er per kopje mengsel twee kopjes geleisuiker bij en een half kopje witte wijnazijn
Breng aan de kook, roerend, en laat dan een kwartier op heel laag vuur staan
Breng weer aan de kook en laat roerend twee minuten doorkoken
Van het vuur af en nog vijf minuten roeren
Opslaan in schone potten, wecken en minstens een maand laten staan