vrijdag 31 januari 2020

Zuurkool en banaan


Aardappelpuree met zuurkool en spek
Jouw recept
Hele zachte smaak,erg lekker
Kroketten probeer ik volgende keer

Ik heb twee dagen terug zoiets heerlijks gegeten:gebakken banaan met camembert. Verder zit ik hier met open bek naar het leven te kijken. Neem nu mijn 93 jarige wiskundige broer. Die vroeg zo ongeveer de helft van zijn leven al of er iemand aan een pistool wist te komen, omdat hij echt niet van plan was om het einde van zijn leven af te wachten. Hij is nu al een aantal jaren spoorloos inclusief zijn vrouw. Mijn andere broer, de chef, zijn as is hier in Nederland uitgestrooid. Twee zussen hebben zich teruggetrokken; hadden ze veel eerder moeten doen, alleen al in het belang van hun familie, en mevrouw A. is er ook niet meer.
Ik zit aanlopen te nemen tot schilderen.

Verder zit ik me vals te maken op Estee Lauder. Jarenlang kocht ik hun eau de toilette en ineens zijn ze met die geur gestopt. Tot in Frankrijk, China, Amerika, overal heb ik erom laten vragen, nergens meer te koop. In New York hadden ze nog een paar flesjes. Heb ik gebeld met het kantoor van E.L. in België, maar die zeiden dat je drie maal zoveel voor een valse versie betaalt. Vraag ik me af waarom stoppen ze ineens met het produceren van die geur?. Het is of ik een deel van mezelf kwijt ben verdorie. 

Waar ik me ook over op kan winden? De woonprogramma’s op televisie, bijvoorbeeld. De radeloze, op het punt van scheiden staande echtparen, die hun huis opnieuw laten inrichten door een eveneens radeloze, waarschijnlijk onderbetaalde (gezien zijn armoedige outfit) homo zonder talent, soms afgewisseld met een paar rommelige geëxalteerde huisvrouwen.

Op het universiteitsterrein lopen er al typetjes met een kapje voor hun mond.

Jeroen  van Merwijk, schilder, zanger, dichter met zijn gedicht “Was volgend jaar maar vast voorbij”. Erg leuk.

Jij bent nog steeds goed bezig Maarten. Fijne teksten, fijne recepten.

Dag, Loek