Calabria
Zie de eerste aflevering van deze serie hier (alle links openen in een nieuw venster)
Opvallend
Bergen met zee eromheen
Veel antipasti, in tegenstelling tot de rest van het zuiden
Er worden enorm veel aubergines gegeten
Met pecorino, zoetzuur, met knof en peterselie ("op z'n paddenstoels"), gevuld, opgepot onder olie...
En overal rode pepers door...
Producten
Varkensvlees, geitenbok, schaap, ingewanden
Worst
Tonijn, zwaardvis (de zwaardvormige, niet de zwaarddrager), rode poon, geep
Slakken
Erg goede kazen
Pitta
Flatbread
Citrusvruchten
Bergamot ook
Ook veel kruisingen die enkel daar gekweekt worden
Pepers en paprika's
Tropea uien
Olijven
Paddenstoelen
Tropea uien
Gerechten
Maccaruni 'i casa
Versgemaakt, rond een stopnaald gedraaid plakje deeg
Met pecorino en Salsa calabrese: tomaat, spek, ui, knof, ham, basilicum, pepers
Pasta asciutte alla calabrese
Tomatensaus met gember
Maccheroni alla pastora
Met ricotta, boter, pepers
Strangolapreti
Priesterwurgers
Omdat het zo lekker is dat priesters er gulzig van gaan eten en zich verslikken en...
Een soort gnocchi, niet te verwarren met de pasta strozzapreti, wat hetzelfde betekent
Rascatieddri is ook zoiets, gegeten met vlees van zwarte varkens
Cuccia calabrese
Geweekte gekookte tarwekorrels
Met varkensvlees en geitenbok gestoofd in de oven
Curriuoli
Strips courget, zongedroogd
Geweekt
In beslag gefrituurd
Gevulde tomaten en paprika's
Strangolapreti
Zie de volgende aflevering hier